Preskoči na glavno vsebino
Drava Bike

Kulinarično razvajanje

''Naravno, domače, tradicionalno" so kulinarične lastnosti, ki zaznamujejo koroško in štajersko kuhinjo.

Tukaj so še posebej cenjene navade, hrana in jedi, ki se pripravljajo na tradicionalen način, po preizkušenih receptih. Gostitelji na Koroškem še vedno lahko pripravijo tradicionalne jedi, ki s svojimi nenavadnimi imeni (klocavi nudlni, štruklji, ožejeni žganci, mavželni, mežerli, tovsti grumpi ...), vabijo na novo gurmansko doživetje. Tradicionalne jedi bogatih okusov na Štajerskem pogosto vsebujejo svinjino, kislo zelje in repo, fižol, jajca, smetano in skuto, razne kaše in seveda krompir.

Maribor European Best Destinations 2023

Maribor European Best Destinations 2023

Na tekmovanju za European Best Destinations 2023 je Maribor z več kot 68.600 zbranimi glasovi prehitel turistične ikone, kot so Dunaj, London, Kopenhagen in Praga, med kulinaričnimi destinacijami pa Rim, Porto in Pariz. Za Maribor so v največji meri glasovali v Združenem kraljestvu (28 % glasov), Združenih državah (13 %), Nemčiji (11 %), Avstriji (9 %), Franciji (6 %) in Italiji (5,4 %).

Maribor se je uvrstil med TOP 3 evropske destinacije, torej dosegli smo #3. mesto European Best Destionatons 2023 in pa #1. mesto Best Culinary Destination 2023.

Več
Koroška hiša Pri lipi

Koroška hiša Pri lipi

Koroška hiša z gostilno Pri lipi se nahaja tik ob Dravski kolesarski poti, na mirni in varni lokaciji.
Bivanje v prostornih sobah s pridihom preteklosti, obilen koroški zajtrk, brezplačen wi-fi, pokrit in zaklenjen prostor za hrambo koles ter pristna gostoljubnost pišejo lepe skupne zgodbe.

Več
Gostilna Vernik

Gostilna Vernik

Bogata, več kot 150-letna gostilniška tradicija z vrsto hišnih jedi. Med njimi so naše specialitete: nadevan domač zajec, jelenov zrezek in dušen damjak v lovski omaki z brusnicami, črna redkev z bučnim oljem, hišna jetrna pašteta in mnoge druge sezonske jedi iz lokalnih živil.

Več
Restavracija Vnukec

Restavracija Vnukec

Domača babičina kuhinja, iz katere še posebej zadišijo gobova juha z ajdovimi žganci, z domačo zaseko, hišni krompirjevi svaljki, narezek s tunko, ter ostale domače dobrote. Hišna specialiteta je pohorska postrv v bučnem olju s ajdovo kašo z gobicami in se posladkajte z rezino Vnukec.

Več
P&F Jeruzalem

P&F Jeruzalem

Spoznajte vina iz ene vodilnih vinskih kleti v Sloveniji, za katero od leta 2009 skrbi družina Puklavec, ponaša pa se z več kot 80 let dolgo vinsko tradicijo. Ljutomersko-ormoške gorice in Jeruzalem, kjer se nahajajo vinogradi vinske kleti sodijo med najboljše vinorodne lege za bela vina na svetu.

Več
Kovačija pri Kovaču

Kovačija pri Kovaču

Prepustijo pa se lahko tudi kovaški kulinariki, popijejo odličen kozarec kovaškega piva ali vina ter si tudi sami izdelajo svoj spominek, ki ga odnesejo s seboj domov.

Turistična kmetija Ozmec

Turistična kmetija Ozmec

»Kar Prleki privoščimo sebi, to lahko z veseljem ponudimo tudi gostom,« pravijo na turistični kmetiji Ozmec. Čez vse leto pripravljajo dobre prleške jedi po naročilu, gostu pa v vsakem trenutku lahko ponudijo domač narezek: meso iz tunke, kruh in vino iz domačega vinograda. Pripravijo tudi kislo zelje s pečenico ali krvavico, druge mesne izdelke, na koncu pa pogačo ali postržjačo.

Hiša Stare trte

Hiša Stare trte

Na pročelju Hiše Stare trte v osrednjem delu starega mestnega jedra na Lentu že več kot 400 let korenine globoko poganja Stara trta, najstarejša trta na svetu. Posedite na vinskem vrtu in v družbi odličnega štajerskega vina uživate ob pogledu na častitljivo "vinsko kraljico".

Več
Ptujska klet

Ptujska klet

Izbirajte med široko ponudbo paketov od degustacije svežih vin pa vse do bogatih, skrbno negovanih arhivskih vin ob spremljavi dobrot lokalnih proizvajalcev.

Več