Preskoči na glavno vsebino
Drava Bike

Razgledi na Dravo iz bližnjih vrhov

Skala nad Dravogradom

Skala nad Dravogradom

Za pogled na Dravograd in Dravo, se moramo povzpeti na Skalo nad Dravogradom. Pohod, dolg pol ure, je v ob lepem vremenu primeren za malo večje otroke in je odlična priložnost za družinski izlet.

Pot pričnemo v Dravogradu, nadaljujemo po kolovozu, kateri preide v gozd. Sledimo oznakam, ki nas usmerijo na ožjo pohodno pot, ki nas do Skale vodi po gozdnatem.
Na vrhu nas čaka lesena mizica in klopi, kjer se lahko spočijemo in naužijemo pogleda na Dravo.

Stolni vrh

Stolni vrh

Nad mestom Maribor se dviga Stolni vrh, ki je odlična točka za pobeg iz mestnega vrveža s pogledom na mesto, Pohorje in Dravo.

382 m visok grič, vrh katerega krasi obeležje postavljeno ob peti obletnici osamosvojitve, je primeren za mlajše in starejše.

Ptujski grad

Ptujski grad

Nad najstarejšim mestom v Sloveniji bdi Ptujski grad. Izletniška točka za vse, ki želijo odkrivati skrivnosti, ki jih skrivajo srednjeveške stene. Obzidje Ptujskega gradu, pa nudi pogled na reko Dravo.

Na Ptujski grajski grič, se povzpnemo direktno iz starega mestnega jedra Ptuj in se vzpenjamo 10 - 15 min.

Ruta

Gozdna učna pot Ruta je krožna pot, dolga 4,5 kilometre. Prične se pri domačiji Matec ter se nadaljuje po vlakah do meje gozdnega rezervata Štiblerjev vrh. Od tam se po lovski stezi, ki je speljana po nekdanjih sprehajalnih poteh falske graščine, spusti do domačije Štibler. Od domačije Štibler se nadaljuje po gozdni cesti mimo Lobnika (gozdna jasa) do izhodišča pri Matecu. S poti se v vseh letnih časih odpirajo čudoviti razgledi na Dravo


Bricnikov vrh nad Muto

Bricnikov vrh je porasel vrh na hribovju Kozjak nad krajem Muto. Malo pod vrhom se razprostira čudovit razgled na Dravsko dolino, kar je tudi glavni razlog za obisk tega vrha. Kratek, 30 min dolgi pohod na 1017 m visok Bricnikov vrh, nas na vrhu nagradi z dih jemajočimi pogledi na Dravo. Vzpon je primeren tudi za manjše otroke in je odlična priložnost za družinski izlet.

Šteharski vrh nad Dravogradom

1018 m visok Šteharski vrh, nas vabi da se podamo po dobro označeni poti iz Radelj ob Dravi. Pot nas vodi mimo številnih kmetij, čez travnike in po gozdnih poteh. Po 1 uri in pol, prispemo na vrh, kjer se navdušujemo nad razgledom na Dravsko dolino.

Klopce ljubezni ❤️

Klopce ljubezni ❤️

Klopce ljubezni po Sloveniji: ste jih že odkrili? Najdete jih tudi ob Dravski kolesarski poti - Drava Bike:

  • Barnik - Radlje ob Dravi
  • Stari grad - Radlje ob Dravi
  • Ruše
  • Mariborsko Pohorje
  • Jeruzalem

Foto: Aktivna družina