Preskoči na glavno vsebino
Drava Bike

Vodna doživetja

Prepustite se toku Drave in edinstvenim vodnim doživetjem, ki jih nudi mogočna reka.

Reka Drava je 725 km dolga reka, ki izvira v Italiji. Prvoten tok je bil v preteklem stoletju ukročen z izgradnjo 22 jezov za potrebe hidoelektrarn na reki Dravi. Kljub temu pa so se ohranili naravni habitati z edinstvenimi rastlinskimi in živalskimi vrstami.

Splavarjenje

Spoznajte tradicijo spravila lesa po reki Dravi.

Zapeljite se kot nekoč splavarji – na lesenih hlodih po Dravi! Nekoč so flosarji, kot so jim rekli v teh krajih, opravljali pomembno nalogo transporta lesa iz Pohorja po reki Dravi do večjih mest.

(Koroška, Gortina)

Kopanje

Vam je vroče? Drava in jezera v njeni okolici ponujajo obilico vodne zabave za ohladitev v vročih dneh.

Zaplavajte med lokvanji v naravnem plavalnem jezeru v Vodnem parku Radlje ob Dravi, skočite iz pomola ali pa se predajte sončnim žarkom na zeleni plaži. V Obrežu pri Središču ob Dravi, pa skočite v reko Dravo in se ohladite v vročih poletnih dneh.

(Vodni park Radlje ob Dravi, Obrež (Središče ob Dravi)

Veslanje

Veslanje ponuja edinstveno odkrivanje skritih kotičkov Drave.

Najemite kajak in lahkotno zaveslajte po gladini reke. Spustite se po drugi največji reki v Sloveniji in lahkotno reziskujte brežine reke Drave.

(Drava center, ŠPR)

Supanje

''Podrsajmo'' po vodni gladini.

Supanje je odlična rekreacija na vodi in je hkrati ena najbolj zelenih vodnih aktivnosti. Daje občutek svobode, ko samo vi in vaša deska raziskujete skrite kotičke Drave. Supanje je odlična rekreacija na vodi in je hkrati ena najbolj zelenih vodnih aktivnosti. Drava vabi, da jo raziskujete iz druge perspektive. Odkrijte top lokacije za supanje na Dravi!

(Drava center,…. ?)