Lent - najstarejši del mesta

Največ znamenitosti v Mariboru si lahko ogledate na sprehodu po Lentu. Pot je najbolje začeti pri Stari trti in nadaljevati mimo Sodnega stolpa do Mariborske tržnice, kjer lahko dobite pristne pridelke okoliških kmetov in obrtnikov. Pot vodi naprej proti Studenški brvi, kjer zaljubljenci v znak večne ljubezni zaklenejo ključavnico na ograjo.

Ko boste prečkali Dravo se vam bo iz desnega brega odkril prelep pogled na stari del mesta Maribor. Po desnem bregu nadaljujte do Starega mostu, ga prečkate in proti začetni točki nadaljujete po Usnjarski ulici mimo srednjeveškega obzidja do Vodnega stolpa, kjer lahko v moderni vinoteki okusite odlična okoliška vina. Nato se povzpnete na Židovski trg do sinagoge in si privoščite še odličen razgled s srednjeveškega obzidja.

Nedvomno je reka Drava pustila velik pečat na Lentu. Danes lahko tukaj podoživite splavarjenje - plovbo na tradicionalnem splavu ali se zapeljete z ladjico Dravska vila. Številni bari, kavarne ter restavracije z mednarodno hrano pa vabijo na leno posedanje ob odlični gostinski ponudbi.