Mestni park s tremi ribniki

Mariborski mestni park, eden najlepših parkov v Sloveniji, je od leta 1976 zavarovan kot spomenik oblikovane narave. Sprehodite se po lepo urejenem parku do treh ribnikov, obiščite priljubljeni akvarij - terarij in otroško igrišče ali pa se povzpnite na enega izmed treh mestnih gričev – Kalvarijo, Piramido in Mestni vrh. Trije ribniki nudijo dom številnim vodnim pticam, v njih pa plava več vrst rib. Kar 120 vrst rib (sladkovodnih in morskih) je na ogled v akvariju, v njegovem sklopu je tudi terarij, kjer lahko opazujete več kot sto vrst plazilcev, med njimi zelo strupene kače, različne dvoživke in žuželke.

Družine z majhnimi otroki v park pritegne urejeno otroško igrišče, v katerem se lahko otroci brezskrbno igrajo. Srečanje s pogumno veverico, ki priskaklja po ponujen orešček, pa je gotovo nepozabno doživetje. Z nekoliko sreče lahko ob nedeljah prisluhnete koncertu v paviljonu sredi parka.

Mestni park je na začetku poletja čudovito, mnogim celo najbolj priljubljeno prizorišče Festivala Lent. V parku se v okviru Festivala Lent odvijata Art kamp in Park doživetij, ki ponujata ne le kulturne dogodke, ampak prikaz in učenje pozabljenih ročnih spretnosti in še marsikaj kreativnega.