Pohorje

Na skrajnem koncu Alp leži zeleno Pohorje. Stika se z razigranimi vinorodnimi griči Slovenskih goric, Dravo in Dravskim poljem. Pohorje odlikuje enkratna povezanost mesta z naravo, kulturo in športom, ki ponuja sprostitev in živahen utrip skozi vse leto.

S svojim izjemnim bogastvom, ki ga zagotavljajo prijetno podnebje, izrazito blagodejna temperatura skozi vse leto in čist zrak, je zeleno Pohorje edinstveno območje tako za sprostitev kakor za adrenalinsko rekreacijo. Na Pohorju se lahko ukvarjate s pohodništvom, nordijsko hojo, gorskim kolesarjenjem, jahanjem, spusti z jadralnimi padali in drugimi dejavnostmi aktivnega oddiha v naravi. Adrenalinskim navdušencem Pohorje ponuja gorsko sankališče, adrenalinski park, progo za adrenalinsko sankanje in kolesarsko progo za spust.

Pohorje je kraj, kjer človek in narava soustvarjata mozaik raznolikih doživetij - raziščite pohorski pragozd, Lovrenško, Črno in Ribniško šotno barje z jezeri, mogočne slapove Veliki in Mali Šumik in bistro Lobnico ... Srečanje s Pohorjem naj bo za vas posebno doživetje, ki ga želite ponoviti.

Do vznožja Pohorja se lahko pripeljete z mestnim avtobusom št. 6, z avtom ali s kolesom, na vrh pa se nato povzpnete s Pohorsko vzpenjačo ali peš.