Zadnja novica

Published: 16. Nov. 2018

»DRAVA KOT PRILOŽNOST«

Mednarodni dogodek »DRAVA KOT PRILOŽNOST«

Prvo mednarodno srečanje slovenskih in hrvaških deležnikov na območju reke Drave, ki se je odvilo pretekli četrtek, 8. 11. 2018 v Kulturnem domu v Miklavžu na Dravskem polju, predstavlja začetek prizadevanj za skupni nadaljnji razvoj Dravske kolesarske poti vse do Osijeka. Snovalci v Sloveniji so poskrbeli, da se je Dravska kolesarska pot podaljšala na skupno 510 km do Legrada na Hrvaškem, česar so veseli tudi avstrijski partnerji, ki v svojo promocijo že vključujejo tako slovenski kot hrvaški del. Nadaljnja prizadevanja pa bodo tako v duhu vzpostavitve podobnega partnerstva, ki se bo ukvarjalo z razvojem Dravske kolesarske poti, na Hrvaškem, kjer bo ob tem potrebno prilagoditi tudi pravilnik o prometni signalizaciji, da bo le-ta tako kot na slovenski strani omogočal podobno oz. isto označevanje poti. Med drugim je na dogodku zaživela tudi ideja o podpisu meddržavnega sporazuma vseh štirih držav na območju reke Drave in njenega nadaljnjega razvoja.

Warnung

Published: 11. Okt. 2018

Längere Steigung zwischen Podvelka und Fala! ​

Wegen der längeren Steigung zwischen Podvelka und Fala wird allen Radfahrern, die nicht gut vorbereitet sind, empfohlen, den Zug (angepasst für Radfahrer), der in den Sommermonaten jeden Tag von Montag bis Samstag fährt, zu verwenden. Der Zug hat Platz für 23. Fahrräder. Die Fahrt dauert 17 Minuten.

Den Fahrplan finden Sie auf folgender Webseite www.slo-zeleznice.si.

Zadnja novica

Published: 24. Sep. 2018

Kolesarski izlet: od Maribora do Starš in nazaj

Ob Svetovnem dnevu turizma, ki ga letos obeležujemo prav v Evropskem tednu športa, bomo kolesarili po trasi Dravske kolesarske poti. Dobimo se v četrtek, dne 27. 9. 2018 ob 11 uri pred Hišo Stare trte na Lentu v Mariboru.

Zadnja novica

Published: 17. Sep. 2018

Pričetek gradnje 1,5 km dolgega odseka v Občini Muta

V Občini Muta se je avgusta 2018 pričela gradnja 1,5 km dolgega odseka Dravske kolesarske poti med Spodnjo Muto in Tušem ter navezavo na Vuzeniški most. Glavni investitor projekta je Direkcija RS za infrastrukturo.

Zadnja novica

Published: 17. Sep. 2018

Novih 900 m kolesarske poti v občini Podvelka

Občina Podvelka je v sodelovanju z Direkcijo RS za infrastrukturo v mesecu avgustu 2018 na novo uredila 900 m ločene asfaltirane kolesarske poti. Naveden odsek je del načrtovane nove Dravske kolesarske poti, ki bo potekala neposredno ob reki Dravi.

Zadnja novica

Published: 29. Aug. 2018

Potek gradnje kolesarske poti v občini Ruše

Izgradnja prvega 2 km odseka Dravske kolesarske poti v Občini Ruše je skoraj pri koncu.

Zadnja novica

Published: 12. Juli 2018

Varianta čez Starše

Dravska kolesarska pot med Mariborom in Ptujem, varianta čez Starše, bo imela urejeno označitev z usmerjevalnimi tablami do 30. 6. 2018. Do takrat predlagamo uporabo označene kolesarske poti čez Duplek.  

Warnung

Published: 04. Mai 2018

Zapora ceste na jezu Markovci

V naselju Markovci je do 31. 3. 2019 zaradi preplastitve ceste popolna zapora jezu Markovci. Obvoz za kolesarje je urejen čez center naselja Markovci. 

Zadnja novica

Published: 24. Apr. 2018

Novost v letu 2018 – Vključitev HE Fala in Selnice ob Dravi

Dravska kolesarska pot je letu 2018 bogatejša za 7 km nove poti. Kolesarji lahko sedaj prečkajo HE Fala ter kolesarijo po Jabolčni poti v Selnici ob Dravi in naprej proti Rušam. Novi del poti je izredno atraktiven, saj se kolesar zapelje preko HE Fala, kar je edinstven primer v Sloveniji.

Wetter

-3°C
Dravograd
-4°C
Radlje ob Dravi
-2°C
Maribor
-4°C
Ptuj
-3°C
Ormož
-2°C
Varaždin

Wussten Sie schon?

Die Drau ist 710 km lang und so lang ist auch der Drauradweg

Die Länge durch die Länder ist wie folgt: IT (10 km), AT (290 km), SLO (145 km), HR (265 km)

Von Toblach (IT) mit einer Höhe von 1214 m hinab nach Osijek (CRO) 85 m

In Slowenien und Kroatien geeignet für Trekkingfahrräder, Mountainbike und Elektro-Fahrräder

Die Länge der Etappen, die in Slowenien und Kroatien markiert sind, beträgt insgesamt 208 km

Dass die Drau ihren eigenen Festival hat – Drava Festival www.dravafestival.si

Drava Festival

FESTIVAL DOŽIVETIJ