Kulinarično razvajanje
"Naravno, domače, tradicionalno" so kulinarične lastnosti, ki zaznamujejo koroško in štajersko kuhinjo.
Tukaj so še posebej cenjene navade, hrana in jedi, ki se pripravljajo na tradicionalen način, po preizkušenih receptih. Gostitelji na Koroškem še vedno lahko pripravijo tradicionalne jedi, ki s svojimi nenavadnimi imeni (klocavi nudlni, štruklji, ožejeni žganci, mavželni, mežerli, tovsti grumpi ...), vabijo na novo gurmansko doživetje. Tradicionalne jedi bogatih okusov na Štajerskem pogosto vsebujejo svinjino, kislo zelje in repo, fižol, jajca, smetano in skuto, razne kaše in seveda krompir.
Maribor European Best Destinations 2023
Na tekmovanju za European Best Destinations 2023 je Maribor z več kot 68.600 zbranimi glasovi prehitel turistične ikone, kot so Dunaj, London, Kopenhagen in Praga, med kulinaričnimi destinacijami pa Rim, Porto in Pariz. Za Maribor so v največji meri glasovali v Združenem kraljestvu (28 % glasov), Združenih državah (13 %), Nemčiji (11 %), Avstriji (9 %), Franciji (6 %) in Italiji (5,4 %).
Maribor se je uvrstil med TOP 3 evropske destinacije, torej dosegli smo #3. mesto European Best Destionatons 2023 in pa #1. mesto Best Culinary Destination 2023.
Koroška hiša Pri lipi
Koroška hiša z gostilno Pri lipi se nahaja tik ob Dravski kolesarski poti, na mirni in varni lokaciji.
Bivanje v prostornih sobah s pridihom preteklosti, obilen koroški zajtrk, brezplačen wi-fi, pokrit in zaklenjen prostor za hrambo koles ter pristna gostoljubnost pišejo lepe skupne zgodbe.
Kovačija pri Kovaču
Prepustijo pa se lahko tudi kovaški kulinariki, popijejo odličen kozarec kovaškega piva ali vina ter si tudi sami izdelajo svoj spominek, ki ga odnesejo s seboj domov.
Turistična kmetija Ozmec
»Kar Prleki privoščimo sebi, to lahko z veseljem ponudimo tudi gostom,« pravijo na turistični kmetiji Ozmec. Čez vse leto pripravljajo dobre prleške jedi po naročilu, gostu pa v vsakem trenutku lahko ponudijo domač narezek: meso iz tunke, kruh in vino iz domačega vinograda. Pripravijo tudi kislo zelje s pečenico ali krvavico, druge mesne izdelke, na koncu pa pogačo ali postržjačo.