Preskoči na glavno vsebino
Drava Bike

Novice in opozorila

Novica

Odsek Dravograd - Trbonje je ponovno prevozen

V okviru 1. etape Dravske kolesarske poti Dravograd - Radlje je na odseku med dvorcem Bukovje in Trbonjskim mostom pot ponovno normalno prevozna.

Novica

Drava Bike na Slovenski turistični borzi - SIW 2024

Med 14. in 16. majem se je na Bledu odvijala 26. Slovenska turistična borza (Slovenian Incoming Workshop – SIW), največji poslovni dogodek slovenskega turizma, kjer se srečata ponudba in povpraševanje.

Novica

Namigi za kolesarsko raziskovanje

Bi se radi za nekaj dni umaknili od vsakdanjih obveznosti in mestnega vrveža? Preverite namige, ki smo jih za vas pripravili na RRA Podravje - Maribor. Doživite nekaj novega, drugačnega.

Novica

Kresovanje ob Dravski kolesarski poti

Kresovanje je edinstven običaj. Raznovrstnost njegovih šeg in navad je izredno bogata. Kresovi so nekoč napovedovali, kakšna bo letina, ponekod pa je celo veljalo, da se bo dekle, ki kres preskoči, še v tistem letu poročilo.

Tako kot vsako leto bodo tudi letos noči v času prvomajskih praznikov svetlili kresovi. Ob kresovih pa bodo seveda tudi zabave.

Za vas smo zbrali informacije kam na kresovanje ob Dravski kolesarski poti.

Novica

Dan Zemlje - 22. april

Dan Zemlje je mednarodna pobuda za varovanje okolja in narave, ki jo vsako leto obeležujemo 22. aprila. Zavod za gozdove Slovenije bo ob letošnjem dnevu Zemlje organiziral Dan gozdnih učnih poti v Sloveniji, predstavljajo pa tudi spletni Pregledovalnik gozdnih učnih poti ZGS.

Novica

Dan odprtih vrat gradu Borl

Namembnost in lastništvo gradu Borl se je skozi čas spreminjalo. Grad postane leta 2010 last Republike Slovenije, pridobi status državnega pomena, a je vse do danes zaprt za javnost. Težko pričakovana obnovitvena dela so se pričela leta 2020. Prenova se je izvajala v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020. Z dnevom odprtih vrat bomo ponovno odprli vrata gradu Borl. Se vidimo v soboto, 20. aprila 2024 med 10. in 18. uro.

Novica

Čez prvomajske praznike na Soboti kolesarski vlak

Osmo leto zapored bo v času šolskih počitnic po koroški progi med Mariborom in Pliberkom vozil Sobotni kolesarski vlak. S sobotnim kolesarskim vlakom se lahko po koroški progi zapeljete že v času prvomajskih praznikov. Glavni namen poletnega kolesarskega vlaka je vzpodbujanje turističnega povezovanja ob Dravski kolesarski poti.

Novica

Predstavitev Dravske kolesarske poti na delavnici "Opredelitev kolesarske destinacije in oblikovanje turističnega produkta"

V Ajdovščini je v četrtek, 4. 4. 2024 potekala delavnica na temo "Kolesarska povezava D7 – od Julijskih Alp k Jadranu, opredelitev kolesarske destinacije in oblikovanje turističnega produkta" v okviru projektnega partnerstva INTER BIKE III ter sorodnega projektnega partnerstva ADRIONCYCLETOUR.

Vodja sektorja za turizem na RRA Podravje - Maribor, Karmen Razlag je na dogodku predstavljala Dravsko kolesarsko pot - Drava Bike.

Novica

Pomemben dogodek za občino Cirkulane, območje ob reki Dravi in celotno Štajersko

Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko je na Gradu Borl z županjo Občine Cirkulane Antonijo Žumbar in v.d. direktorice javnega zavoda Belana Moniko Klinc podpisala pogodbo, s katero je Ministrstvo za kulturo grad Borl predalo v upravljanje javnemu zavodu Belana, ki ga je ustanovila Občina Cirkulane. Obnova gradu Borl je potekala v okviru projekta »Interpretacijsko – informacijski center območja NATURA 2000 – Grad Borl«. Prenova se je izvajala v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020. Grad Borl bo za obiskovalce odprt 20. aprila 2024, ko bodo na gradu pripravili tudi dan odprtih vrat.

Novica

Svetovni dan voda 2024: Voda za mir

Vsako leto na svetovni dan voda poteka ozaveščanje in spodbujanje k ukrepanju v boju proti vodni in higienski krizi. Obeležujemo ga 22. marca pod okriljem Združenih narodov. Letošnja kampanja ob svetovnem dnevu voda nosi geslo »Voda za mir«.

1 2 3 4 5 6