Preskoči na glavno vsebino
Drava Bike

Novica

Poletni sobotni kolesarski vlak na koroški progi

Šesto leto zapored bo v času šolskih počitnic po koroški progi med Mariborom in Pliberkom vozil sobotni kolesarski vlak. Z vožnjami prične v soboto 11. 6 in vozi vsako soboto do 27. 8. 2022, ter za praznik 15. 8. 2022.

Novica

Drava Bike na Argus Bike festivalu 2022

Pretekli vikend, 𝟐. 𝐢𝐧 𝟑. 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟐, je po dvoletnem premoru pred 𝐌𝐞𝐬𝐭𝐧𝐨 𝐡𝐢𝐬̌𝐨 (𝐑𝐚𝐭𝐡𝐚𝐮𝐬) potekal 𝐀𝐫𝐠𝐮𝐬 𝐁𝐢𝐤𝐞 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥! V sklopu Slovenia Outdoor smo predstavljali 𝐃𝐫𝐚𝐯𝐬𝐤𝐨 𝐤𝐨𝐥𝐞𝐬𝐚𝐫𝐬𝐤𝐨 𝐩𝐨𝐭 - 𝐃𝐫𝐚𝐯𝐚 𝐁𝐢𝐤𝐞. Ob tem smo predstavili tudi Pohorje.

Novica

ARGUS BIKE FESTIVAL 2022

𝟐. 𝐢𝐧 𝟑. 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟐, bo v središču Dunaja, natančneje pred 𝐌𝐞𝐬𝐭𝐧𝐨 𝐡𝐢𝐬̌𝐨 (𝐑𝐚𝐭𝐡𝐚𝐮𝐬), potekal 𝐀𝐫𝐠𝐮𝐬 𝐁𝐢𝐤𝐞 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥, kjer bomo v sklopu Slovenia Outdoor predstavljali Dravsko kolesarsko pot - Drava Bike.

Novica

Drava Bike na 32. sejmu Alpe-Adria

Včeraj, 23. marca, se je v Ljubljani odvil prvi dan 32. sejma za zeleni, aktivni turizem. V sklopu stojnice Slovenia Outdoor, ki se nahaja v Marmorni dvorani, predstavljamo tudi Dravsko kolesarsko pot – Drava Bike.

Novica

Nagradna igra Alpe Adria 2022!

Sodelujte v nagradni igri sejma Alpe – Adria in se potegujte za katero od kar 46 privlačnih nagrad – med njimi tudi športna majica Drava Bike/Pohorje Slovenija!

Novica

Alpe Adria | 32. sejem za zeleni, aktivni turizem

V času med 23. in 26. marcem 2022 se bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani odvijal že 32. sejem za zeleni, aktivni turizem. Na glavnem prizorišču, v Marmorni dvorani, na površini 120m2 bo predstavljena outdoor ponudba Slovenije - Slovenia Outdoor, v sklopu katere predstavljamo tudi Dravsko kolesarsko pot – Drava Bike.

Novica

Pešci in kolesarske poti

V lanskem letu smo v sodelovanju z Direkcijo RS za infrastrukturo za kolesarje zgradili dva najnovejša odseka na Dravski kolesarski poti, ki sta v trenutku postala pravi hit. Novi povezavi, med Muto in Vodnim parkom Radlje ob Dravi ter med Bistrico ob Dravi in Limbušem, sta izjemno priljubljeni med kolesarji na Dravski kolesarski poti.

Novica

Drava Natura

Reka Drava med Mariborom in mejo pri Središču ob Dravi ima značaj ravninske reke. Na tem območju je reka Drava z obrečnim prostorom prava zakladnica biotske raznovrstnosti in zato eno izmed naravovarstveno najpomembnejših območij v Sloveniji. Reka s svojim tokom oblikuje raznovrstna življenjska okolja, ki se izmenjujejo na majhnem prostoru, hkrati pa se zaradi rečnega delovanja nenehno spreminjajo. Območje reke Drave je del evropskega ekološkega omrežja Natura 2000. Drava in območja ob Dravi niso določena le kot varstvena območja Natura 2000, ampak tudi kot zavarovana območja in naravne vrednote.

Novica

Potrjeno nadaljnje dvoletno sodelovanje in koordiniranje Partnerstva za Dravsko kolesarsko pot

V Mariboru je v četrtek, 9. 12. 2021 potekala skupščina Partnerstva za Dravsko kolesarsko pot v hibridni izvedbi. Člani partnerstva so se na skupščini seznanili z izvedenimi aktivnostmi in potrdili nadaljnje dvoletno sodelovanje in koordiniranje Partnerstva za Dravsko kolesarsko pot, ki ga pod okriljem Uroša Rozmana izvaja Regionalna razvojna agencija za Podravje – Maribor.

Novica

Nasveti za kolesarjenje v hladnejšem vremenu

Tukaj je hladnejši del leta, kar ne pomeni, da moramo kolesa pospraviti do pomladi. Za kolesarje, ki se tudi jeseni in pozimi radi podajo na Dravsko kolesarsko pot imamo nekaj nasvetov, da bo vožnja kar se da udobna in varna.

Novica

Drava Bike v Dubaju!

RRA Podravje - Maribor je na največji svetovni razstavi EXPO DUBAJ 2020 sodelovala s predstavitvami v treh novih promocijskih videih, eden izmed njih je širšemu svetu predstavil veličastno reko Dravo in Dravsko kolesarsko pot - Drava Bike.

Opozorilo Novica Gradnja

Zaprtje prehoda preko HE Fala

Zaprtje prehoda preko hidroelektrarne Fala v času rekonstrukcije mostu čez reko Dravo med Selnico ob Dravi in Rušami od 31. maja 2021 do jeseni 2022.

Novica Gradnja

Postavljeno je prvo kolesarsko počivališče »Drava Bike«

Te dni so v Občini Lovrenc na Pohorju postavili prvo kolesarsko počivališče »Drava Bike« v skladu s Smernicami za opremo in postavitev počivališč na Dravski kolesarski poti. Omenjeno kolesarsko počivališče se nahaja na vrhu Činžata, od koder se ponuja tudi čudovit razgled na okoliške hribe.

Opozorilo Novica Gradnja

Obnova mostu čez Dravo v Rušah

Direkcija RS za infrastrukturo bo konec maja pristopila k izvedbi rekonstrukcije mostu čez Dravo med Selnico ob Dravi in Rušami. V času izvajanja del je predvidena popolna zapora mostu in sicer od 31. 5. 2021 do jeseni 2022. V času popolne zapore tudi prehod pešcev in kolesarjev preko mosta ne bo možen. Za kolesarje na Dravski kolesarski poti je predviden obvoz od Gradu Fala po regionalni cesti Ruše–Puščava do Ruš.

Novica Gradnja

Potek urejanja servisne poti v Melju

Dravske elektrarne Maribor v sodelovanju z MO Maribor urejajo servisno pot po kroni nasipa v Melju v dolžini 900 m, kamor bo preusmerjena tudi Dravska kolesarska pot. Dela bodo predvidoma zaključena do konca meseca aprila 2021. S tem se bodo kolesarji izognili in umaknili od prometne državne ceste v Melju.

Novica

Posvet o Financiranju kolesarske infrastrukture 2021 -2027

Na posvetu o Financiranju kolesarske infrastrukture 2021 -2027 v organizaciji Mariborske in Slovenske kolesarske mreže, ki se je odvijal dne 14. 4. 2021 v sklopu zaključka projekta Kolesarsko mesto, je s prispevkom o razvojnih priložnostih za kolesarsko infrastrukturo sodeloval tudi direktor RRA Podravje - Maribor, mag. Uroš Rozman.