Preskoči na glavno vsebino
Drava Bike

Novice in opozorila

Novica

Svetovni dan turizma

Čestitke vsem, ki turizem živite in ga ustvarjate! Posebna zahvala gre vsem vam, ki z nami soustvarjate uspešno zgodbo Dravske kolesarske poti - Drava Bike. Turizem smo ljudje. Praznujmo skupaj!

Novica

Svetovni dan rek

Milijone ljudi v več kot 100 državah po svetu, vsako leto 4. nedeljo v septembru, obeležuje svetovni dan rek. Počastite dan rek tako, da se sprehodite ob bližnji reki in uživajte v njeni lepoti.

Novica

Dan slovenskega športa

Slovenci smo športni narod. To ne potrjujejo le številni uspehi naših vrhunskih športnikov, temveč predvsem polna šolska igrišča, zapolnjene gorske in hribovske koče ter polne športne dvorane in fitnes centri po celi državi.

Novica

Evropski teden mobilnosti 2023

Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru je v sodelovanju z Mestno občino Maribor v času Evropskega tedna mobilnosti 2023, med 16. in 22. septembrom pripravila zanimiv kulturno - izobraževalni program. Evropski teden mobilnosti, ki ga praznujemo že več kot 20 let, je letos v znamenju “Varčnih poti”, ki nas vabi k razmisleku o naših dnevnih potovalnih navadah.


Novica

POSODOBLJENO | Prevoznost Dravske kolesarske poti

Močno deževje v avgustu je pustilo posledice tudi na trasi Dravske kolesarske poti, zato smo na RRA Podravje - Maribor za vas zbrali informacije o njeni prevoznosti.

Novica

Kolesarsko potepanje po Štajerski z družino Roglič

Vas zanima, kako vrhunski slovenski kolesar Primož Roglič preživlja čas s svojo družino? Spremljajte njihovo kolesarsko potepanje po vzhodni Sloveniji in morda dobite navdih za vašo naslednjo družinsko dogodivščino. Primož Roglič se je med drugim zapeljal tudi po 4. etapi Dravske kolesarske poti - Drava Bike.

Novica

Podprite Koroško tudi s turističnim obiskom

Koroško je zajela ujma, kot je ne pomnimo, a Korošci ostajajo optimistični ter bolj povezani kot kadarkoli do zdaj. S kampanjo »Vzemi si čas. Za Koroško. Moja Slovenija«, želijo ozavestiti ljudi, da se destinacija počasi vrača v življenje in s tem vabi tudi turiste. "Zdaj potrebujemo podporo tudi v turizmu bolj kot kadarkoli doslej. Hvala, ker ste z nami." sporoča destinacija Koroška.

Novica

OBVESTILO | Prevoznost Dravske kolesarske poti

Zaradi močnega deževja, ki je zajelo Slovenijo, so izjemno hitro narasli številni vodotoki in poplavili precejšen del Slovenije. Mnogi kraji so nedostopni, cestni in javni promet je oviran. Vremenske razmere se počasi umirjajo, kljub temu pa pozivamo k preudarnemu in odgovornemu ravnanju. Naravna katastrofa ni prizanesla niti Dravski kolesarski poti. Za vas smo zbrali ključne informacije o prevoznosti Dravske kolesarske poti.

Opozorilo Novica

Popolna zapora | Dravograd - Trbonje

R3-702, Dravograd - Trbonje, pri Trbonjah, popolna zapora, poškodovano vozišče (ujma 2023).

Vir: Direkcija RS za infrastrukturo

Opozorilo Novica

OBVESTILO | Poplave

Spoštovani!

Zaradi preteklih neurij opozarjamo na morebitno poplavljanje in plazove. Dokler se stanje ne stabilizira, kolesarjenje odsvetujemo.

Bistvene informacije in priporočila ob poplavah v Sloveniji najdete TUKAJ.

Opozorilo Novica

OBVESTILO | Podrta drevesa na relaciji Studenci - Limbuš

Kolesarska pot Drava bike je na 𝐨𝐝𝐬𝐞𝐤𝐮 𝟐. 𝐞𝐭𝐚𝐩𝐞 (𝐑𝐚𝐝𝐥𝐣𝐞 𝐨𝐛 𝐃𝐫𝐚𝐯𝐢 - 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐛𝐨𝐫) 𝐧𝐚 𝐫𝐞𝐥𝐚𝐜𝐢𝐣𝐢 𝐒𝐭𝐮𝐝𝐞𝐧𝐜𝐢 - 𝐋𝐢𝐦𝐛𝐮𝐬̌, 𝐬𝐤𝐨𝐳𝐢 𝐋𝐢𝐦𝐛𝐮𝐬̌𝐤𝐢 𝐠𝐨𝐳𝐝 (𝐋𝐢𝐦𝐛𝐮𝐬̌𝐤𝐚 𝐝𝐨𝐛𝐫𝐚𝐯𝐚) zaradi velike količine podrtih dreves 𝐧𝐞𝐩𝐫𝐞𝐯𝐨𝐳𝐧𝐚, 𝐩𝐚 𝐭𝐮𝐝𝐢 𝐭𝐞𝐳̌𝐣𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐡𝐨𝐝𝐧𝐚.

Novica

S kolesom na vlak | Pogosta vprašanja in odgovori

Kaj je lepšega, kot da se na lep sončen dan odpravite na izlet v naravo s kolesom. Kako do tja? Z vlakom – potem pa hop na kolo.


Za vas smo zbrali pogosta vprašanja in odgovore v povezavi s prevozom koles z vlakom.

Opozorilo Novica

Državna cesta Dravograd - Trbonje zaprta za motorni promet

Po podatkih Prometno informacijskega centra za državne ceste je zaradi posledic neurja popolna zapora ceste na relaciji Dravograd - Trbonje, pri Svetem Danijelu.

Kot je še dejal, bo cesta zaprta za motorni promet, za kolesarje pa naj bi bila odprta.

Za varno odkrivanje Dravske kolesarske poti vam zaradi posledic preteklega neurja svetujemo večjo previdnost.

Novica

zDRAVAntura - spust po Dravi 2023

Raziskujte Dravo na najbolj edinstven način! Ste pripravljeni na nepozabno doživetje, ki vas bo popeljalo po slikoviti reki Dravi? Zgrabite vesla in se pridružite izjemni avanturi spusta po Dravi, ki bo prebudila vašo pustolovsko dušo.

Novica

OFEM Maribor 2023: olimpijski duh mladih športnikov

Maribor, mesto s strastjo do športa, z veseljem gosti Olimpijski festival Evropske mladine (OFEM) med 23. in 29. julijem 2023. Z razburljivim športnim programom, ki vključuje 11 panog (plavanje, judo, tenis, odbojko, gimnastiko, atletiko, kolesarjenje, rokomet in nove dodatke, kot so rolkanje, gorsko kolesarstvo in košarka 3x3) obljublja OFEM 2023 nepozabne trenutke za vse.

S partnerji smo zasnovali doživetja na Dravi, Pohorju in po Štajerski, ki vabijo vse obiskovalce in domačine k odkrivanju širše regije.

Novica

Izposoja koles Radlje ob Dravi

To poletje je poizkusno vzpostavljen sistem izposoje koles na priljubljeni trasi kolesarske poti v Radljah ob Dravi.

Na dveh točkah, železniška postaja Vuhred in Vodni park Radlje ob Dravi, vas čaka osem sodobnih in udobnih električnih koles. Kolesa bodo na voljo med 10. julijem in 10. septembrom 2023.

Novica

5. sezona Štrekna bus-a je tu!

Štrekna bus bo letos vozil vsako soboto in nedeljo od 1. julija do 30. septembra ter na praznik, 15. 8. 2023.

1 2 3 4 5 6