Preskoči na glavno vsebino
Drava Bike

Novice in opozorila

Novica

Podpora za nadaljnji razvoj Dravske kolesarske poti in vzpostavitev zavarovanega območja Drave državnega pomena ter celostna ureditev plovbe na Dravi

V Miklavžu na Dravskem polju je v četrtek, 9. marca 2023 potekala skupščina Partnerstva za Dravsko kolesarsko pot. Partnerstvo, ki ga podpira 21 občin, je potrdilo nadaljnje dveletno sodelovanje in koordiniranje Partnerstva za Dravsko kolesarsko pot na področju promocije, ki ga že 3. leto izvaja Sektor za turizem na Regionalni razvojni agenciji za Podravje - Maribor.

Novica

Počivališča Drava Bike v Radljah ob Dravi

Poznate počivališča Drava Bike?

Počivališča, katerih namen je sproščanje, počitek in uživanje v naravi, najdemo ob Dravski kolesarski poti od Dravograda do Središča ob Dravi. S kombinacijo lesa oz. desk želimo prikazati povezavo s splavarjenjem in splavi, ki so bili na Dravi v preteklosti glavni prepoznavni element.

Nekaj novih je postavljeni ob Dravski kolesarski poti v Radljah ob Dravi. Ste jih že opazili?

Novica

Podeljena priznanja natečaja: Moja dežela – Lepa in gostoljubna 2022

Na Dnevih slovenskega turizma v Laškem je Turistična zveza Slovenije podelila priznanja natečaja Moja dežela - lepa in gostoljubna 2022, vseslovenskega tekmovanja v urejenosti in gostoljubnosti, ki je letos potekalo pod sloganom, kjer je Zdravje doma.

Novica

Nasveti za kolesarjenje v hladnejšem vremenu

Tukaj je hladnejši del leta, kar ne pomeni, da moramo kolesa pospraviti do pomladi. Za kolesarje, ki se tudi jeseni in pozimi radi podajo na Dravsko kolesarsko pot imamo nekaj nasvetov, da bo vožnja kar se da udobna in varna.

Novica

Krompirjeve počitnice in jesen na Dravski kolesarski poti

Bi se radi za nekaj dni umaknili od vsakdanjih obveznosti in mestnega vrveža? Doživite nekaj novega, drugačnega. Vabljeni, da se zapeljete po Dravski kolesarski poti, ki ponuja doživetje za vsakim zavojem.

Novica

Primož Roglič v nedeljo tudi na Dravski kolesarski poti

V nedeljo, 9. oktobra, bomo skupaj z olimpijskim prvakom, Primožem Rogličem, zavrteli pedala in se iz Maribora zapeljali do Ptuja in nazaj na dobrodelnem dogodku Zlati krog s Primožen Rogličem

Novica

Drava Bike na 'Nacionalni kolesarski konferenci' v Kranju

Direktorat za trajnostno mobilnost in prometno politiko pri Ministrstvu za infrastrukturo je, v sodelovanju z Mestno občino Kranj, pripravila Nacionalno kolesarsko konferenco, ki je potekala 28. in 29. septembra 2022 v Kranju, kjer je sodelovala tudi Regionalna razvojna agencija za Podravje - Maribor in sicer s predstavitvijo Dravske kolesarske poti.

Novica

ETM | Kolesarjenje Maribor - Ptuj - Ormož

V nedeljo, 18. 9. bomo zavrteli pedala iz Maribora proti Ormožu! Kolesarjenje je del programa v času Evropskega tedna mobilnosti s temo ''Trajnostno povezani'', ki ga Regionalna razvojna agencija za Podravje - Maribor pripravlja v okviru projekta ReMOBIL.

Novica

Mariborski turistični forum 2022

V četrtek, 8. septembra 2022 je Zavod za turizem Maribor v Kongresnem centru Habakuk organiziral prvi Mariborski turistični forum, ki se ga je udeležilo več kot 150 deležnikov mariborskega turizma.

Novica

Drava Bike na največjem mednarodnem sejmu v Dusseldorfu!

V Düsseldorfu od petka, 26. avgusta, do nedelje, 4. septembra, poteka sejem Caravan Salon, kjer se na stojnici Slovenija Outdoor predstavlja tudi Drava Bike in Pohorje Slovenija. Sejem Caravan Salon v Düsseldorf je s 736 razstavljavci iz 34 držav v 17 ih dvoranah največji v svoji zgodovini in pričakuje do 200.000 obiskovalcev.

Opozorilo Novica

Obvoz zaradi izgradnje Ruškega mostu / Detour due to the construction of the Ruše Bridge

Zaradi izgradnje mostu v Rušah je Dravska kolesarska pot speljana od HE Fala do Ruš po državni cesti.
Na 2. etapi: Radlje ob Dravi – Maribor, takoj ko se pripeljemo iz Činžata, kjer pod zavije proti HE Fala, je Dravska kolesarska pot začasno speljana desno po državni cesti do Ruš.
V Rušah nas obvoz pelje levo proti železniški progi in zatem do Športnega parka Ruše, kjer ponovno pridemo do počivališča Drava Bike v Rušah in pot nadaljujemo po kolesarski avtocesti do Limbuša.

Novica Gradnja

Izgradnja Dravske kolesarske poti v Muti

Direkcija RS za infrastrukturo zaključuje izgradnjo Dravske kolesarske poti na odseku med Tušem in Industrijsko cono Muta v Občini Muta v dolžini 1 km, ki je bil delno financiran tudi iz EU sredstev.

Novica

S kolesom na vlak in hop na Dravsko kolesarsko pot!

Naj vam kolesarsko odkrivanje po Dravski kolesarski poti olajša vlak!

V poletnem času od Maribora do Dravograda in obratno, je od ponedeljka do sobote možno na vlak iti s kolesom.
Na koroški progi, od ponedeljka do petka, vozi vlak v smeri Dravograda 4x na dan, v smeri Maribora pa 6x na dan. Ob sobotah lahko poletni vlak ulovimo 2x dnevno.

Novica

20 let Dravske kolesarske poti

26. junija 2002, je bil v Lienzu podpisan dokument – EU-Projekt ''Drauradweg'' / Dravska kolesarska pot.
Podpisniki so bili enotni v prizadevanjih, da se obsežno omrežje kolesarskih poti v deželah obravnava, zgradi in propagira kot celota. Predstavniki dežel Štajerske, Slovenije, Furlanije - Julijske Krajine, Koroške, Vzhodne Tirolske, Južne Tirolske in Belluna, so tistega dne naredili prvi korak. Dogovorili so se o izgradnji Dravske kolesarske poti - od izvira Drave na Toblaškem polju / Dobbiaco do Maribora in naprej do Hrvaške, do sotočja reke Drave in Mure. Poteka naj neprekinjeno ter naj bo vzorno zgrajena in opremljena.

1 2 3 4 5