Preskoči na glavno vsebino
Drava Bike

Novice in opozorila

Novica Gradnja

Izgradnja Dravske kolesarske poti v Muti

Direkcija RS za infrastrukturo zaključuje izgradnjo Dravske kolesarske poti na odseku med Tušem in Industrijsko cono Muta v Občini Muta v dolžini 1 km, ki je bil delno financiran tudi iz EU sredstev.

Novica

S kolesom na vlak in hop na Dravsko kolesarsko pot!

Naj vam kolesarsko odkrivanje po Dravski kolesarski poti olajša vlak!

V poletnem času od Maribora do Dravograda in obratno, je od ponedeljka do sobote možno na vlak iti s kolesom.
Na koroški progi, od ponedeljka do petka, vozi vlak v smeri Dravograda 4x na dan, v smeri Maribora pa 6x na dan. Ob sobotah lahko poletni vlak ulovimo 2x dnevno.

Novica

20 let Dravske kolesarske poti

26. junija 2002, je bil v Lienzu podpisan dokument – EU-Projekt ''Drauradweg'' / Dravska kolesarska pot.
Podpisniki so bili enotni v prizadevanjih, da se obsežno omrežje kolesarskih poti v deželah obravnava, zgradi in propagira kot celota. Predstavniki dežel Štajerske, Slovenije, Furlanije - Julijske Krajine, Koroške, Vzhodne Tirolske, Južne Tirolske in Belluna, so tistega dne naredili prvi korak. Dogovorili so se o izgradnji Dravske kolesarske poti - od izvira Drave na Toblaškem polju / Dobbiaco do Maribora in naprej do Hrvaške, do sotočja reke Drave in Mure. Poteka naj neprekinjeno ter naj bo vzorno zgrajena in opremljena.

Novica

Dravsko kolesarsko pot predstavili novinarju Lonely Planeta

V teh dneh se v Sloveniji mudi novinar in pisec priljubljenih vodnikov Lonely Planet. Z željo, da mu predstavimo tudi del ponudbe na SV delu Slovenije, je obiskal Dravsko kolesarsko pot, kjer smo mu predstavili doživetja in ponudbo, ki jih nudi Drava Bike ter obenem predstavili Maribor, mesto najstarejše trte na svetu ter Ptuj, najstarejše slovensko mesto.

Novica

Drava Festival – Dogodki ob in na Dravi

Reka Drava, ki je vir življenja, je igrala pomembno vlogo pri razvoju številnih krajev Dravske doline in Dravskega polja. Med vsemi štajerskimi rekami ima Drava najdaljšo plovno tradicijo, saj zgodovina dravskega splavarstva sega več, kot 500 let v preteklost. Vsako leto potekajo na reki in ob njej številne dejavnosti med njimi tudi dogodki s katerimi se ohranja tradicija splavarjenja in čolnarjenja.

Novica

Poletni sobotni kolesarski vlak na koroški progi

Šesto leto zapored bo v času šolskih počitnic po koroški progi med Mariborom in Pliberkom vozil sobotni kolesarski vlak. Z vožnjami prične v soboto 11. 6 in vozi vsako soboto do 27. 8. 2022, ter za praznik 15. 8. 2022.

Novica

Drava Bike na Argus Bike festivalu 2022

Pretekli vikend, 𝟐. 𝐢𝐧 𝟑. 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟐, je po dvoletnem premoru pred 𝐌𝐞𝐬𝐭𝐧𝐨 𝐡𝐢𝐬̌𝐨 (𝐑𝐚𝐭𝐡𝐚𝐮𝐬) potekal 𝐀𝐫𝐠𝐮𝐬 𝐁𝐢𝐤𝐞 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥! V sklopu Slovenia Outdoor smo predstavljali 𝐃𝐫𝐚𝐯𝐬𝐤𝐨 𝐤𝐨𝐥𝐞𝐬𝐚𝐫𝐬𝐤𝐨 𝐩𝐨𝐭 - 𝐃𝐫𝐚𝐯𝐚 𝐁𝐢𝐤𝐞. Ob tem smo predstavili tudi Pohorje.

Novica

ARGUS BIKE FESTIVAL 2022

𝟐. 𝐢𝐧 𝟑. 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟐, bo v središču Dunaja, natančneje pred 𝐌𝐞𝐬𝐭𝐧𝐨 𝐡𝐢𝐬̌𝐨 (𝐑𝐚𝐭𝐡𝐚𝐮𝐬), potekal 𝐀𝐫𝐠𝐮𝐬 𝐁𝐢𝐤𝐞 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥, kjer bomo v sklopu Slovenia Outdoor predstavljali Dravsko kolesarsko pot - Drava Bike.

Novica

Drava Bike na 32. sejmu Alpe-Adria

Včeraj, 23. marca, se je v Ljubljani odvil prvi dan 32. sejma za zeleni, aktivni turizem. V sklopu stojnice Slovenia Outdoor, ki se nahaja v Marmorni dvorani, predstavljamo tudi Dravsko kolesarsko pot – Drava Bike.

Novica

Nagradna igra Alpe Adria 2022!

Sodelujte v nagradni igri sejma Alpe – Adria in se potegujte za katero od kar 46 privlačnih nagrad – med njimi tudi športna majica Drava Bike/Pohorje Slovenija!

Novica

Alpe Adria | 32. sejem za zeleni, aktivni turizem

V času med 23. in 26. marcem 2022 se bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani odvijal že 32. sejem za zeleni, aktivni turizem. Na glavnem prizorišču, v Marmorni dvorani, na površini 120m2 bo predstavljena outdoor ponudba Slovenije - Slovenia Outdoor, v sklopu katere predstavljamo tudi Dravsko kolesarsko pot – Drava Bike.

Novica

Pešci in kolesarske poti

V lanskem letu smo v sodelovanju z Direkcijo RS za infrastrukturo za kolesarje zgradili dva najnovejša odseka na Dravski kolesarski poti, ki sta v trenutku postala pravi hit. Novi povezavi, med Muto in Vodnim parkom Radlje ob Dravi ter med Bistrico ob Dravi in Limbušem, sta izjemno priljubljeni med kolesarji na Dravski kolesarski poti.

Novica

Drava Natura

Reka Drava med Mariborom in mejo pri Središču ob Dravi ima značaj ravninske reke. Na tem območju je reka Drava z obrečnim prostorom prava zakladnica biotske raznovrstnosti in zato eno izmed naravovarstveno najpomembnejših območij v Sloveniji. Reka s svojim tokom oblikuje raznovrstna življenjska okolja, ki se izmenjujejo na majhnem prostoru, hkrati pa se zaradi rečnega delovanja nenehno spreminjajo. Območje reke Drave je del evropskega ekološkega omrežja Natura 2000. Drava in območja ob Dravi niso določena le kot varstvena območja Natura 2000, ampak tudi kot zavarovana območja in naravne vrednote.

Novica

Potrjeno nadaljnje dvoletno sodelovanje in koordiniranje Partnerstva za Dravsko kolesarsko pot

V Mariboru je v četrtek, 9. 12. 2021 potekala skupščina Partnerstva za Dravsko kolesarsko pot v hibridni izvedbi. Člani partnerstva so se na skupščini seznanili z izvedenimi aktivnostmi in potrdili nadaljnje dvoletno sodelovanje in koordiniranje Partnerstva za Dravsko kolesarsko pot, ki ga pod okriljem Uroša Rozmana izvaja Regionalna razvojna agencija za Podravje – Maribor.

Novica

Nasveti za kolesarjenje v hladnejšem vremenu

Tukaj je hladnejši del leta, kar ne pomeni, da moramo kolesa pospraviti do pomladi. Za kolesarje, ki se tudi jeseni in pozimi radi podajo na Dravsko kolesarsko pot imamo nekaj nasvetov, da bo vožnja kar se da udobna in varna.

Novica

Drava Bike v Dubaju!

RRA Podravje - Maribor je na največji svetovni razstavi EXPO DUBAJ 2020 sodelovala s predstavitvami v treh novih promocijskih videih, eden izmed njih je širšemu svetu predstavil veličastno reko Dravo in Dravsko kolesarsko pot - Drava Bike.

1 2 3 4