Preskoči na glavno vsebino
Drava Bike
Novica

ETM | Družinsko kolesarjenje po Dravski kolesarski poti Drava Bike

ETM | Družinsko kolesarjenje po Dravski kolesarski poti Drava Bike

ETM | Družinsko kolesarjenje po Dravski kolesarski poti Drava Bike

Evropski teden mobilnosti (ETM), ki bo potekal med 16. in 22. septembrom ponuja priložnost k spreminjanju potovalnih navad v bolj trajnostne, tokrat s poudarkom na urejanju javnih prostorov za vse uporabnike. Kakovostno urejen prostor pomeni številne koristi za skupnost.

Letošnji poudarek je namenjen urejanju javnih prostorov za vse uporabnike, še posebej na račun prostora, ki ga danes zasedajo avtomobili. Glavno sporočilo letošnje izvedbe, »Udoben javni prostor – za vse«, opozarja na pomembnost enakovredne rabe javnih površin. Tema Evropskega tedna mobilnosti 2024 vabi k razmisleku o enakovrednejši obravnavi javnega prostora, ki naj bi bil namenjen varnemu gibanju vseh, še posebej pešcev in kolesarjev.

Zato se v letošnjem letu podajamo na ''Družinski kolesarski izlet po dravski kolesarski poti Drava Bike'', ki povezuje Maribor in Ruše. Odsek med Limbušem in Rušami je tudi najbolj popularen in varen odsek Dravske kolesarske poti Drava Bike in primeren za družine. V primeru dežja kolesarjenje odpade.

Več o družinskem kolesarskem izletu po dravski kolesarski poti Drava Bike:

  1. Datum: 21.9.2024
  2. Zbor: Lent Maribor ob Najstarejši trti na svetu
  3. Pričetek kolesarjenja: 10:00
  4. Potek kolesarjenja: iz Lenta se preko Studenške brvi podamo na levo stran reke Drave, kjer prvi del poti kolesarimo neposredno ob reki, zatem se skozi Studenški gozd podamo do Limbuškega nabrežja, kjer domuje Krajinski park Mariborsko jezero z bogato se spoznali floro in favno. Sledi odsek med Limbušem in Rušami s postanki na počivališčih Drava Bike in predstavitvi ostale ponudbe v bližini.
  5. Zaključek kolesarjenja: Športi park Ruše

Naš namig in priporočilo: Svoj izlet lahko podaljšate tudi do Green Caffe-ja ali do HE Fala. Ko se boste vračali nazaj v Maribor, se lahko okrepčate v Restavraciji Vnukec.

V Športnem parku Ruše bodo v tednu mobilnosti kot trajnostni ukrep predali v uporabo servisno polnilnico za e-kolesa, kjer si kolesarji lahko sami opravijo manjša popravila na kolesu.

Prijava na kolesarjenje je obvezna, svojo prijavo uredite na naslednji povezavi:

https://dravabike.si/prijava/e...

Kolesarjenje je del programa v času Evropskega tedna mobilnosti, ki ga Regionalna razvojna agencija za Podravje - Maribor pripravlja v sodelovanju z ostalimi partnerji.

ETM | Družinsko kolesarjenje po Dravski kolesarski poti Drava Bike