Preskoči na glavno vsebino
Drava Bike

Interpretacijski poligon DRAVA NATURA 2000 Ormoške lagune

Nekateri potrebujejo poplavljena bivališča, drugi se varujemo pred poplavo.

Predstavitev habitatov ptic in ekologije vrst - kačji potočnik, vidra, bober. Priložnost za čutno opazovanje in spoznavanje habitatov in vrst ter odnosov med njimi.

Dobrodošli na poligonu! Spoznali boste življenjske prostore ptic ter se poglobili v ekologijo vrst, med katerimi izstopajo kačji potočnik, vidra in bober.

Kaj lahko pričakujete med vašim obiskom? Poligon vam omogoča čutno opazovanje in neposredno spoznavanje različnih habitatov ter vrst, ki v njih prebivajo. Sledili bomo stopinjam kačjega potočnika, raziskali bivališča vidre ter odkrivali, kako bober s svojim delovanjem oblikuje okolico.

Ta priložnost za poglobljeno razumevanje habitatov in vrst nam omogoča, da se naučimo več o odnosih med njimi ter kako lahko ohranimo in varujemo te ranljive ekosisteme. Skozi interaktivno doživetje boste lahko spoznali, kako vsak od teh organizmov igra ključno vlogo pri vzdrževanju naravnega ravnotežja.

Pridružite se nam na poti odkrivanja, učenja in varovanja. Obiščite Interpretacijski center in poligon ter postanite ambasador ohranjanja narave ob reki Dravi. Skupaj lahko naredimo veliko za to, da ohranimo naravno dediščino in še naprej uživamo v njeni lepoti.

Vabljeni, da postanete del te srčne pobude za ohranjanje rečnega prostora!