Preskoči na glavno vsebino
Drava Bike

10 razlogov,
zakaj obiskati Dravsko kolesarsko pot

1

Ena najlepših kolesarskih poti v Evropi

Dravska kolesarska pot velja po naravnih lepotah in kulturni raznolikosti za eno najlepših kolesarskih poti v Evropi.

2

Ponuja doživetje za vsakim zavojem

V Sloveniji in na Hrvaškem je pot razdeljena na 6 etap. Primerna je za družine in kolesarje uživače, ki ob svojih kolesarskih podvigih zelo radi obiščejo najlepše kotičke, začutijo utrip mest, ki jih obiščejo in v katerih nočijo ter obenem razvajajo svoje brbončice in se prepuščajo doživetjem, ki jih le-ta ponujajo.

3

Primerna za vse starosti

Podajte se na kolesarsko pustolovščino ob reki Dravi. Nezahtevni odseki na Dravski kolesarski poti, ki so primerni za starejše in naše najmlajše, nudijo vrsto doživetij za vso družino.

4

Zelena in varna

Narava in človek sta se v tisočletjih skupnega življenja neločljivo povezala. Obiščite krajinske parke ob Dravi in raziskujte pester življenjski prostor, ki nudi dom številnim rastlinam in živalim.

5

Nudi številne razglede in foto točke

Povzpnite se na bližnje hribe in odkrijte razglede na mogočno reko Dravo in okoliške hribe.

6

Raziskujte mesta in bogato kulturo

Dravska kolesarska pot ponuja veliko možnosti za kulturne postojanke. Obiščite stare domačije, odkrijte skrivnosti v muzejih ali pa spoznajte zgodbo najstarejše trte na svetu.

7

Spočijte si na Drava Bike počivališčih

Ste že preizkusili ležalnike na počivališčih Drava Bike? Privoščite si počitek na enem izmed 20tih počivališč ob Dravski kolesarski poti.

8

Razvajajte svoje brbončice z edinstveno kulinariko

Odkrijte tradicionalno slovensko hrano vzdolž Dravske kolesarske poti in se prepustite razvajanju vaših brbončic.

9

Prespite v udobnih in unikatnih nastanitvah

Ob Dravski kolesarski poti najdemo številne nastanitve. Nekatere stavijo na preprosto udobje in neposreden stik z naravo, druge na butičnost in vrhunsko kulinarično ponudbo.

10

S kolesom na vlak

Vlak je odlična opcija, da se na svoje izbrano izhodišče odpravimo trajnostno in okolju prijazno. Povezava do Dravograda, je odlično izhodišče, da se odpravimo po vseh šestih etapah kolesarske poti Drava Bike.