Preskoči na glavno vsebino
Drava Bike

Interpretacijski poligon DRAVA NATURA 2000 Duplek

Moč reke se zrcali v raznolikosti rečnega materiala in življenjskih prostorov.

Vabimo vas, da se pridružite raziskovalni pustolovščini na interpretacijskem poligonu ob gramoznici Duplek, ki je del projekta zaDravo. Na tej edinstveni lokaciji se lahko potopite v čarobni svet naravnih procesov, ki oblikujejo rečno okolje in vam pomagajo razumeti skrivnosti Drave.

Kaj vas čaka? Poligon je pravo igrišče za radovedneže in naravoslovce vseh starosti. Sprehodili se boste skozi izvir vode, raziskali plasti kamnin, razumeli oblikovanje rečne struge in se soočili z vplivi erozije ter nihanji vodostaja. Tukaj boste lahko tudi doživeli simulacijo visokih vod in poplav, ki vam bo približala izzive, s katerimi se narava spopada.

In to ni vse! Pred kratkim je na tem čudovitem območju potekalo snemanje promocijskega filma, v katerem so nastopali tudi otroci iz 5. termina poletnega varstva iz občine Duplek. Režiser in scenarist filma, Matej Vranič, je zajel njihove navdušene obrazke, medtem ko so raziskovali in se učili o naravi. To je priložnost, da iz prve roke spoznate, kako navdušujoče je to okolje.

Naredite korak proti boljšemu razumevanju in spoštovanju naše narave. Obiščite interpretacijski poligon in obogatite svoje znanje o naravi, hkrati pa uživajte v čudovitem naravnem okolju ob Dravi.

Interpretacija narave je ključna za trajnostno prihodnost našega planeta, zato se pridružite tej pustolovščini in postanite del rešitve za ohranjanje našega okolja. Vaša zvedavost je dobrodošla!