Preskoči na glavno vsebino
Drava Bike
Dravograd - 
Radlje ob Dravi

Dravograd -
Radlje ob Dravi

Dravska dolina in njeni gradovi
Reka Drava vas spremlja vzdolž Dravske doline, kjer naletimo na kar nekaj gradov, ki vsak skriva svojo zgodbo. V preteklosti so po Dravski dolini splavarji splavili »fose«, prevozniki pa so ob Dravi veselo tovorili.

Radlje ob Dravi - 
Maribor

Radlje ob Dravi -
Maribor

Oddih ob Stari trti, najstarejši na svetu
Ob reki Dravi, z vzponom v nedrje pohorskih, smrekovih gozdov, s prečkanjem HE Fala, najstarejše hidroelektrarne na reki Dravi v tem delu Evrope, prispemo v Maribor, mesto najstarejše trte na svetu in Evropsko prestolnico kulture 2012.

Maribor - 
Ptuj

Maribor -
Ptuj

Po poteh Rimljanov
Iz Maribora lahko izbiramo dve varianti poti. Rimljani so na tem območju zapustili bogato zapuščino, katere del predstavljajo svetišča, posvečena bogu Mitri – mitreji. Močan pečat so pustili na Ptuju, najstarejšem slovenskem mestu.

Ptuj - 
Ormož

Ptuj -
Ormož

Dravsko polje in jezera
Reka Drava se po Dravskem polju razlije v svoji naravni obliki skozi več krajinskih parkov. Takoj za Ptujem se nahaja Ptujsko jezero, ki je največje slovensko umetno jezero na Dravi.

Ormož - 
Varaždin

Ormož -
Varaždin

Po sledovih zgodovine do mesta baroka
Od Ormoža pot pelje mimo polj, skozi vasice do Središča ob Dravi, kraja med reko Dravo in vinogradi, za katerim zatem vstopamo na hrvaško. Na poti očarajo čudovite sipine reke Drave, in na koncu nas očara s svojim šarmom še Varaždin.

Varaždin - 
Legrad

Varaždin -
Legrad

Do sotočja Mure in Drave
Iz Varaždina pot poteka delno ob Varaždinskem jezeru, nato pa skozi slikovite vasice doseže naslednje, Dubravsko jezero. Našo zadnjo etapo zaključimo na sotočju dveh rek, ko se Mura izlije v Dravo.