Preskoči na glavno vsebino
Drava Bike

Interpretacijski poligon DRAVA NATURA 2000 Limbuško nabrežje

Dinamična reka ustvarja prostor za živahno življenje dvoživk. Dinamična reka ustvarja prostor za živahno življenje. Poigraj se in ustvarjaj na vodnem poligonu. Spoznaj živali, ki živijo ob Dravi. Lahko kot bober ali vidra zdrsiš proti reki ali se kot kačji pastir nastavljaš soncu.

Ste se kdaj vprašali, kako delujejo naravni procesi in kako človekovi posegi v prostor vplivajo na okolje? Na poligonu boste dobili odgovore na ta in mnoga druga vprašanja. Spoznali boste raznolike habitate, ki jih ponuja narava. Od gozda in rečnega brega do prodišča in tekočih voda - vsak habitat ima svoje posebnosti, ki jih boste raziskali. Razumeli boste, kako ti habitati vplivajo na različne vrste življenja.

Dvoživke so ključni pokazatelji kakovosti tako kopenskih kot vodnih življenjskih okolij. Na poligonu boste spoznali dvoživke, kot so hribski urh in veliki pupek, ter razumeli, zakaj so pomembne za zdravje ekosistemov. Prisotnost dvoživk v naravnem okolju kaže na njegovo kakovost, medtem ko njihova odsotnost lahko nakazuje na preobremenjenost okolja s pesticidi in drugimi onesnaževalci.

Poligon se nahaja za odbojkarskim igriščem na Drava centru in vas vabi, da vstopite v čudoviti svet narave in znanja. Skupaj bomo raziskovali, se učili in prispevali k ohranitvi okolja, ki nas obdaja.

Vabljeni na nepozaben obisk in sprehod po čudovitem Limbuškem nabrežju!