Preskoči na glavno vsebino
Drava Bike

Interpretacijski center DRAVA NATURA 2000 Središče ob Dravi

Domačini vedo, ko se reka umiri, poplavna ravnica oživi.

Povezanost kraja z reko Dravo in pomen poplavnega prostora. Občutek povezanosti poplavnega gozda, vrst in človeka.

Vstopite v osrčje narave in odkrijte skrivnosti poplavnega gozda v interpretacijskem centru občine Središče ob Dravi! Občina je s ponosom predstavila najnovejšo pridobitev v okviru projekta zaDravo - interpretacijski center, ki se razprostira v pritličju občinske zgradbe.

Zakaj bi se odločili za obisk? Ker boste lahko stopili v čevlje raziskovalca narave in se podali v čudoviti svet poplavnega gozda. Center vam omogoča edinstveno priložnost, da spoznate raznolike gozdne združbe, odkrijete različne drevesne vrste in se poglobite v raznolikost podrasti. Ne le to, temveč boste imeli priložnost srečati tudi živali, ki naseljujejo to čarobno poplavno območje, in raziskati njihova edinstvena bivališča.

Zakaj bi morali to doživeti? Ker vam bo raziskovanje poplavnega gozda v našem interpretacijskem centru odprlo vrata do globljega razumevanja vloge gozda v celotnem gozdnem ekosistemu. Z vsakim korakom boste priča harmoniji med rastlinami, živalmi in okoljem ter spoznali, kako pomembno je ohranjanje teh ekosistemov za naše okolje.

Pridružite se nam na nepozabnem popotovanju skozi naravo in odkrijte čarobnost poplavnega gozda v občini Središče ob Dravi. Prepričani smo, da boste odnesli s seboj ne le bogate izkušnje, ampak tudi globlje spoštovanje do čudovitega naravnega okolja, ki nas obdaja. Vabljeni, da postanete del te edinstvene izkušnje in odkrijete, kako lahko vsak od nas prispeva k ohranjanju našega planeta!