Preskoči na glavno vsebino
Drava Bike

Interpretacijski center DRAVA NATURA 2000 Ptuj

Drava že od nekdaj kroji življenja ljudi.

Predstavitev življenja reke Drave in sprememb Dravskega rečnega koridorja skozi zgodovino, s spodbujanjem trajnostno naravnane prihodnje rabe, ki bo prispevala k ohranjanju življenjskih prostorov in vrst. Pridružite se nam na popotovanju skozi Interpretacijski center na Ptuju, kjer se stika reka Drava s svojo naravo ter zgodovino mesta Ptuj in okolice.

Doživite trikotnik Drava – narava – človek. To je osnova za predstavljanje dejstev in globljih pomenov z namenom poglobljenega razumevanja, vzpostavljanja spoštovanja in spodbujanja aktivne participacije za ohranjanje narave in dediščine ob reki Dravi. Interpretacija v centru je usklajena z razstavo na gradu Borl in povezana z učno potjo Šturmovci ter z drugo interpretacijo ob reki Dravi.

Interpretacijski center je del celotne muzejske ponudbe, kakor tudi širše turistične in kulturne mestne ponudbe kot dodana vrednost s povezavo naravne in kulturne dediščine ob Dravi, med Mariborom in Središčem ob Dravi. Obiskovalci bodo ob ogledu muzejskih zbirk in ostalih mestnih znamenitosti, lahko obiskali tudi center, ki se nahaja v stavbi Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož na Prešernovi ulici 37 (v neposredni bližini Ptujskega gradu, Dominikanskega samostana in starega mestnega jedra).