Preskoči na glavno vsebino
Drava Bike

Novice in opozorila

Novica

31. maj | Svetovni dan športa

Danes praznujemo svetovni dan športa. Ukvarjanje s športom prinese mnoge pozitivne posledice. Redna telesna dejavnost deluje kot varovalni dejavnik, ki krepi zdravje, veča kvaliteto življenja, ohranja samostojnost in podaljšuje življenje. Preprečuje kronične bolezni in obvladuje že prisotne kronične bolezni. Zavijte na Dravsko kolesarsko pot, ki ponuja doživetje za vsakim zavojem.

Novica

Odkrivanje Dravske kolesarske poti z novo aplikacijo

Maribor, 29. maj 2023: Reka Drava ponuja nešteto potencialov za razvoj športno-turistične in kulturne ponudbe. Kliče tudi po odkrivanju skritih kotičkov, naravnih lepot, bogate biotske pestrosti tako živalskih kot rastlinskih vrst. Vsi skupaj predstavljajo dodano vrednost za oblikovanje atraktivne turistične ponudbe. Partnerji v projektu LAS sodelovanja »Naša Drava« smo jih zaznali in povezali ter izvedli vrsto aktivnosti za večjo prepoznavnost območja na in ob reki Dravi.

Novica

29. dirka Po Sloveniji 2023

Med 14. in 18. junijem bo potekala 29. dirka Po Sloveniji. Dirka danes predstavlja vrhunski športno – turistični projekt, ki na slovenske ceste pripelje najboljše kolesarje sveta in katerega si od leta 2017 dalje v neposrednem prenosu na Eurosportu ter Televiziji Slovenija ogleda več milijonsko občinstvo. Prelepa kulisa zelene Slovenije, številne naravne in kulturne znamenitosti ter zvesti navijači pa so tisti dejavniki, ki neposredni prenos dvignejo na nov nivo in zaradi katerih si dirko Po Sloveniji iz leta v leto ogleda vse več ljubiteljev športa.

Novica

18. maj | Mednarodni muzejski dan

18. maja muzeji po celem svetu praznujejo mednarodni muzejski dan. Mednarodni muzejski dan je obeležen s številnimi dogodki in dnevom odprtih vrat.

Novica

Zapora ceste Fala - HE Fala

Zaradi zemeljskega plazu, zaprta cesta Fala - HE Fala, od hišne številke Fala 40 naprej.

Novica

Drava Bike na Slovenski turistični borzi - SIW 2023

Med 9. in 11. majem se je v Portorožu odvijala 25. Slovenska turistična borza (Slovenian Incoming Workshop – SIW), največji poslovni dogodek slovenskega turizma, kjer se srečata ponudba in povpraševanje.

Novica

Razvojna konferenca o koroški železniški progi

V sredo, 19. 4. 2023 je na Koroškem potekala razvojna konferenca o koroški železniški progi. Železniška proga Maribor-Prevalje-Pliberk-Celovec predstavlja pomembno prometno povezavo md Koroško in Podravsko regijo, kot tudi med Republiko Slovenijo in Republiko Avstrijo.

Novica

Poletni sobotni kolesarski vlak na koroški progi

Sedmo leto zapored bo v času šolskih počitnic po koroški progi med Mariborom in Pliberkom vozil sobotni kolesarski vlak. Z vožnjami prične v soboto 10. 6 in vozi vsako soboto do 26. 8. 2023, ter za praznike 29. 4., 1. 5., 25. 6. in 15. 8. 2022.

Novica

Predstavitev dobre prakse - daljinske kolesarske poti

V destinaciji Kras in Brkini je 11. januarja 2023 potekala predstavitev dobrih praks – daljinske kolesarske poti, kjer je Regionalna razvojna agencija za Podravje - Maribor predstavljala uspešen projekt – Dravsko kolesarsko pot in krožne kolesarske poti na Pohorju.

Novica

Z Dravsko kolesarsko potjo se oživlja tudi dogajanje na naši Dravi

Reka Drava teče skozi 4 države (Italija, Avstrija, Slovenija, Hrvaška) in je v celoti dolga približno 710 km. Dravska kolesarska pot, ki poteka ob njej, se začne v neposredni bližini izvira reke Drave na toblaškem polju (Toblach) v Italiji. Nato se nadaljuje po avstrijski Koroški (Kärnten), Sloveniji in na koncu Hrvaški, kjer se trenutno konča v Legradu, ob sotočju Mure in Drave. Skupna dolžina označene poti tako znaša 510 km.

Novica

Podpora za nadaljnji razvoj Dravske kolesarske poti in vzpostavitev zavarovanega območja Drave državnega pomena ter celostna ureditev plovbe na Dravi

V Miklavžu na Dravskem polju je v četrtek, 9. marca 2023 potekala skupščina Partnerstva za Dravsko kolesarsko pot. Partnerstvo, ki ga podpira 21 občin, je potrdilo nadaljnje dveletno sodelovanje in koordiniranje Partnerstva za Dravsko kolesarsko pot na področju promocije, ki ga že 3. leto izvaja Sektor za turizem na Regionalni razvojni agenciji za Podravje - Maribor.

1 2 3 4 5 6 7 8 9