Preskoči na glavno vsebino
Drava Bike

Novice in opozorila

Novica

Alpe Adria | 32. sejem za zeleni, aktivni turizem

V času med 23. in 26. marcem 2022 se bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani odvijal že 32. sejem za zeleni, aktivni turizem. Na glavnem prizorišču, v Marmorni dvorani, na površini 120m2 bo predstavljena outdoor ponudba Slovenije - Slovenia Outdoor, v sklopu katere predstavljamo tudi Dravsko kolesarsko pot – Drava Bike.

Novica

Pešci in kolesarske poti

V lanskem letu smo v sodelovanju z Direkcijo RS za infrastrukturo za kolesarje zgradili dva najnovejša odseka na Dravski kolesarski poti, ki sta v trenutku postala pravi hit. Novi povezavi, med Muto in Vodnim parkom Radlje ob Dravi ter med Bistrico ob Dravi in Limbušem, sta izjemno priljubljeni med kolesarji na Dravski kolesarski poti.

Novica

Drava Natura

Reka Drava med Mariborom in mejo pri Središču ob Dravi ima značaj ravninske reke. Na tem območju je reka Drava z obrečnim prostorom prava zakladnica biotske raznovrstnosti in zato eno izmed naravovarstveno najpomembnejših območij v Sloveniji. Reka s svojim tokom oblikuje raznovrstna življenjska okolja, ki se izmenjujejo na majhnem prostoru, hkrati pa se zaradi rečnega delovanja nenehno spreminjajo. Območje reke Drave je del evropskega ekološkega omrežja Natura 2000. Drava in območja ob Dravi niso določena le kot varstvena območja Natura 2000, ampak tudi kot zavarovana območja in naravne vrednote.

Novica

Potrjeno nadaljnje dvoletno sodelovanje in koordiniranje Partnerstva za Dravsko kolesarsko pot

V Mariboru je v četrtek, 9. 12. 2021 potekala skupščina Partnerstva za Dravsko kolesarsko pot v hibridni izvedbi. Člani partnerstva so se na skupščini seznanili z izvedenimi aktivnostmi in potrdili nadaljnje dvoletno sodelovanje in koordiniranje Partnerstva za Dravsko kolesarsko pot, ki ga pod okriljem Uroša Rozmana izvaja Regionalna razvojna agencija za Podravje – Maribor.

Novica

Drava Bike v Dubaju!

RRA Podravje - Maribor je na največji svetovni razstavi EXPO DUBAJ 2020 sodelovala s predstavitvami v treh novih promocijskih videih, eden izmed njih je širšemu svetu predstavil veličastno reko Dravo in Dravsko kolesarsko pot - Drava Bike.

Novica Gradnja

Postavljeno je prvo kolesarsko počivališče »Drava Bike«

Te dni so v Občini Lovrenc na Pohorju postavili prvo kolesarsko počivališče »Drava Bike« v skladu s Smernicami za opremo in postavitev počivališč na Dravski kolesarski poti. Omenjeno kolesarsko počivališče se nahaja na vrhu Činžata, od koder se ponuja tudi čudovit razgled na okoliške hribe.

Novica Gradnja

Popolna zapora zaradi obnove mostu v Rušah.

Direkcija RS za infrastrukturo bo konec maja pristopila k izvedbi rekonstrukcije mostu čez Dravo med Selnico ob Dravi in Rušami. V času izvajanja del je predvidena popolna zapora mostu in sicer od 31. 5. 2021 do jeseni 2022. V času popolne zapore tudi prehod pešcev in kolesarjev preko mosta ne bo možen. Za kolesarje na Dravski kolesarski poti je predviden obvoz od Gradu Fala po regionalni cesti Ruše–Puščava do Ruš.

Novica Gradnja

Potek urejanja servisne poti v Melju

Dravske elektrarne Maribor v sodelovanju z MO Maribor urejajo servisno pot po kroni nasipa v Melju v dolžini 900 m, kamor bo preusmerjena tudi Dravska kolesarska pot. Dela bodo predvidoma zaključena do konca meseca aprila 2021. S tem se bodo kolesarji izognili in umaknili od prometne državne ceste v Melju.

Novica

Posvet o Financiranju kolesarske infrastrukture 2021 -2027

Na posvetu o Financiranju kolesarske infrastrukture 2021 -2027 v organizaciji Mariborske in Slovenske kolesarske mreže, ki se je odvijal dne 14. 4. 2021 v sklopu zaključka projekta Kolesarsko mesto, je s prispevkom o razvojnih priložnostih za kolesarsko infrastrukturo sodeloval tudi direktor RRA Podravje - Maribor, mag. Uroš Rozman.

Novica Gradnja

Potek gradnje na Dravski kolesarski poti v občini Radlje ob Dravi

Direkcija RS za infrastrukturo izvaja gradbena dela na Dravski kolesarski poti na območju občine Radlje ob Dravi. Po obnovi mostu čez reko Dravo in železnico v Vuhredu se obnavlja tudi del lokalne ceste med Vuhredom in hidroelektrarno Vuhred.

Novica

Potrjen nov Upravni odbor Partnerstva za Dravsko kolesarsko pot in nadaljnje sodelovanje

V občini Središče ob Dravi je včeraj (dne 22. marca 2021) potekala skupščina Partnerstva za Dravsko kolesarsko pot. Člani partnerstva so na skupščini izvolili nov Upravni odbor, katerega člani so: g. Jurij Borko, župan Občine Središče ob Dravi, ga. Marijana Cigala, županja Občine Dravograd, g. Mitja Horvat, župan Občine Duplek, g. Leo Kremžar, predstavnik Občine Miklavž na Dravskem polju in g. Bogdan Rokavec, predstavnik Občine Starše. Predsednik partnerstva tudi naprej ostaja g. Leo Kremžar.

Novica Gradnja

Gradnja Dravske kolesarske poti pri HE Vuhred

Direkcija RS za infrastrukturo je pričela z gradnjo prvega dela Dravske kolesarske poti na odseku med Radljami ob Dravi in Breznom (Podvelko) pri HE Vuhred na levem bregu reke Drave.


Novica

Prenova mostu Formin - Placerovci

Družba Dravske elektrarne Maribor (DEM) izvaja celovito prenovo mostu Formin – Placerovci, zaradi česar je most zaprt za promet.

Novica

Nove info table ob Dravski kolesarski poti

Vzdolž celotne trase Dravske kolesarske poti je postavljenih 27 novih informacijskih tabel z vsemi potrebnimi informacijami, kulturnimi in naravnimi znamenitostmi ter seveda vsemi vključenimi ponudniki v Drava Bike.

1 2 3 4 5 6 7 8 9