Preskoči na glavno vsebino
Drava Bike

Novice in opozorila

Novica

Dravska kolesarska pot - reportaža

Kolesarska pot ob reki Dravi poteka skozi štiri države, Danijel jo je v družbi prekolesaril le en del in svojo pot zaključil v Mariboru. Vabljeni k ogledu reportaže!

Novica

Priročnik o Dravski kolesarski poti

V sodelovanju s časnikom Večer je leta 2020 nastal priročnik o Dravski kolesarski poti. Prijetno prebiranje vam želimo. Se vidimo na Dravski kolesarski poti!

Novica

Ohranimo Dravo za nas in prihodnje generacije

Limbuško nabrežje, 8. november 2023: Reka Drava je s svojim porečjem naravni biser tako za naravovarstvenike, ljubitelje narave kot bežne obiskovalce. Doprinos k varstvu okolja in narave ob in na reki Dravi ter njene poplavne varnosti so tudi aktivnosti projekta zaDravo.

Na današnji novinarski konferenci je župan Mestne občine Maribor, Aleksander Saša Arsenovič, uvodoma poudaril, »da je reka Drava več kot le tekoča voda; je simbol naše skupne prihodnosti. Njeno naravno okolje in biotska raznovrstnost sta dragocena zaklada, ki ju moramo skupaj ohraniti in varovati

Novica

Novost ob Dravski kolesarski poti | Interpretacija narave

Drava Natura 2000, reka za prihodnost – Izboljšanje stanja ohranjenosti vrst in habitatnih tipov rečnega in obrečnega pasu reke Drave je največji kohezijski projekt ohranjanja in izboljšanja biotske raznovrstni v Sloveniji. Dodana vrednost projekta je v zagotovitvi kakovostne interpretacije zgledno urejenih naravovarstvenih površin, s poudarkom na izobraževanju in ozaveščanju o rečnem in obrečnem ekosistemu, ohranjanju narave, kulturne dediščine in krajine, ki se bo navezovala na trajnostno mobilnost v podravski regiji.

Novica

OPOZORILO | Poplavljena območja ob reki Dravi

Vodnatost rek po Sloveniji je velika. Pretok Drave na meji z Avstrijo se zmanjšuje. V srednjem in spodnjem toku pa se še razliva. Odsvetujemo kolesarjenje na poplavnih območjih.

Novica

Nasveti za kolesarjenje v hladnejšem vremenu

Tukaj je hladnejši del leta, kar ne pomeni, da moramo kolesa pospraviti do pomladi. Za kolesarje, ki se tudi jeseni in pozimi radi podajo na Dravsko kolesarsko pot imamo nekaj nasvetov, da bo vožnja kar se da udobna in varna.

Novica

Popolna zapora | Dravograd - Trbonje

R3-702, Dravograd - Trbonje, pri Trbonjah, popolna zapora, poškodovano vozišče (ujma 2023).

Vir: Direkcija RS za infrastrukturo

Novica

Aktivno po Sloveniji - študijsko potovanje avstrijskih novinarjev

Jeseni se Slovenija preobrazi v slikovito igro barv ter tako ponuja impresivno kuliso, ki očara tako ljubitelje narave kot gurmane. V tej čarobni atmosferi je predstavništvo STO v Avstriji gostilo ekskluzivno novinarsko potovanje za izbrane avstrijske medije na temo aktivnega oddiha v Sloveniji. Študijsko potovanje se je začelo s kolesarjenjem po delu Dravske kolesarske poti - Drava Bike.

Novica

NOVO | Prevoznost Dravske kolesarske poti

Z vami delimo zadnje informacije glede prevoznosti Dravske kolesarske poti - Drava Bike. Svoje izkušnje je z nami delil Peter Pala iz Madžarske, ki je prejšnji teden kolesaril od Toblacha (I) do Legrada (HR). Želimo vam varno vožnjo. Srečno & previdno!

Novica

Svetovni dan živali

Svetovni dan varstva živali poteka 4. oktobra, ker na ta dan goduje sveti Frančišek Asiški, ki je zagovarjal odgovoren in ljubeč odnos do živali in okolja.

Novica

Svetovni dan turizma

Čestitke vsem, ki turizem živite in ga ustvarjate! Posebna zahvala gre vsem vam, ki z nami soustvarjate uspešno zgodbo Dravske kolesarske poti - Drava Bike. Turizem smo ljudje. Praznujmo skupaj!

Novica

Svetovni dan rek

Milijone ljudi v več kot 100 državah po svetu, vsako leto 4. nedeljo v septembru, obeležuje svetovni dan rek. Počastite dan rek tako, da se sprehodite ob bližnji reki in uživajte v njeni lepoti.

Novica

Dan slovenskega športa

Slovenci smo športni narod. To ne potrjujejo le številni uspehi naših vrhunskih športnikov, temveč predvsem polna šolska igrišča, zapolnjene gorske in hribovske koče ter polne športne dvorane in fitnes centri po celi državi.

Novica

Evropski teden mobilnosti 2023

Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru je v sodelovanju z Mestno občino Maribor v času Evropskega tedna mobilnosti 2023, med 16. in 22. septembrom pripravila zanimiv kulturno - izobraževalni program. Evropski teden mobilnosti, ki ga praznujemo že več kot 20 let, je letos v znamenju “Varčnih poti”, ki nas vabi k razmisleku o naših dnevnih potovalnih navadah.


Novica

POSODOBLJENO | Prevoznost Dravske kolesarske poti

Močno deževje v avgustu je pustilo posledice tudi na trasi Dravske kolesarske poti, zato smo na RRA Podravje - Maribor za vas zbrali informacije o njeni prevoznosti.

1 2 3 4 5 6 7