Preskoči na glavno vsebino
Drava Bike
Novica

ETM | Kolesarjenje Maribor - Ptuj - Ormož

V nedeljo, 25. 9. bomo zavrteli pedala iz Maribora proti Ormožu!

Za vas smo pripravili pravi uživaški kolesarski izlet po Dravski kolesarski poti. Ob štartu boste prejeli mapo z namigi za postanke, vi pa boste samostojno zavili na Dravsko kolesarsko pot proti Ptuju ali naprej do Ormoža.

Med namigi bo tudi vozni red vlaka iz Ormoža nazaj proti Mariboru, na katerega boste lahko vzeli svoje kolo in se brez skrbi vrnili nazaj na štartno točko.

Foto: Thorsten Brönner

Dobimo se pred RRA Podravje Maribor, Pobreška cesta 20, 2000 Maribor ob 10. uri.

Skupaj, ali vsak zase se bomo odpravili na pot po Dravski kolesarski poti - DRAVA BIKE do Ptuja in zatem naprej do Ormoža oz. vse do Središča ob Dravi. Po želji.

Za vsakega prijavljenega kolesarja bo na voljo:

  • kolesarski zajtrk,
  • vrečka presenečenja,
  • vozovnica za vlak nazaj do Maribora,
  • karta z namigi za postanke na poti.

Zaradi omejenega števila je prijava obvezna. Prijave so zaključene.

Kolesarjenje je del programa v času Evropskega tedna mobilnosti s temo ''Trajnostno povezani'', ki ga Regionalna razvojna agencija za Podravje - Maribor pripravlja v okviru projekta ReMOBIL.

Kolesarite na lastno odgovornost. Od točke zbora, na RRA, se podate do dvoetažnega mostu, kjer izberete opcijo kolesarjenja po levem ali desnem bregu reke Drave.

Projekt ReMOBIL je sofinanciran s sredstvi Finančnega mehanizma Evropskega gospodarskega prostora (EGP) 2014–2021 in pripadajoče slovenske udeležbe v okviru javnega razpisa za sofinanciranje projektov v okviru programa Blaženje podnebnih sprememb in prilagajanje nanje. Finančni mehanizem EGP predstavlja prispevek Islandije, Lihtenštajna in Norveške k zeleni, konkurenčni in vključujoči Evropi.