Preskoči na glavno vsebino
Drava Bike
Novica

Drava Festival – Dogodki ob in na Dravi

Reka Drava, ki je vir življenja, je igrala pomembno vlogo pri razvoju številnih krajev Dravske doline in Dravskega polja. Med vsemi štajerskimi rekami ima Drava najdaljšo plovno tradicijo, saj zgodovina dravskega splavarstva sega več, kot 500 let v preteklost. Vsako leto potekajo na reki in ob njej številne dejavnosti med njimi tudi dogodki s katerimi se ohranja tradicija splavarjenja in čolnarjenja.

V sklopu projekta 𝗟𝗔𝗦 𝘀𝗼𝗱𝗲𝗹𝗼𝘃𝗮𝗻𝗷𝗮 "𝗡𝗮𝘀̌𝗮 𝗗𝗿𝗮𝘃𝗮'' s partnerji v prihajajočih poletnih mesecih pripravljamo številne dogodke na ter ob reki 𝗗𝗿𝗮𝘃𝗶. Vse dogodke smo zbrali na spletni strani Drava Festival – www.dravafestival.si. Prvi dogodek se bo odvijal že to soboto.

Dogodki:

Čez poletje bodo na voljo tudi:

  • Vožnja s turistično ladjico Čigra
  • Splavarjenje po reki Dravi
  • Vožnja s kajaki, kanuji in supi na Drava Centru
  • Četrtkovo veslanje na Dravi v Športnem parku Ruše
  • Veslanje na Čolnarni Ptuj
  • Kolesarjenje po Dravski kolesarski poti | Drava Bike

Drava Festival želi reko Dravo in njene številne danosti približati lokalnim prebivalcem, dvigniti zavest o zdravem in kakovostnem življenjskem okolju, ki ga reka omogoča, ter o pomenu njegovega ohranjanja.

Do najlepših kotičkov ob reki Dravi in do lokacij spusta lahko odkolesarite po Dravski kolesarski poti – Drava Bike, ki poteka ob reki Dravi in povezuje 21 občin. Svoje kolesarjenje lahko kombinirate tudi z uporabo vlaka. V poletnem času bo že šesto leto zapored vozil vlak po koroški progi na relaciji Maribor - Dravograd oz. Pliberk. Z vožnjami prične v soboto 11. 6 in vozi vsako soboto do 27. 8. 2022, ter za praznik 15. 8. 2022.

V prihajajočih poletnih dneh vabljeni na kolesarjenje po Dravski kolesarski poti – Drava Bike in prijetno osvežitev na in ob reki Dravi.



Drava Festival – Dogodki ob in na Dravi
Drava Festival – Dogodki ob in na Dravi
Drava Festival – Dogodki ob in na Dravi
Drava Festival – Dogodki ob in na Dravi
Drava Festival – Dogodki ob in na Dravi