Preskoči na glavno vsebino
Drava Bike
Novica

S kolesom na vlak | Pogosta vprašanja in odgovori

Ali je možen nakup vozovnice na vlaku?

Na vlaku je možen nakup vozovnic za potovanja po Sloveniji in v primeru, da je prodajno mesto na železniški postaji v času vstopa na vlak zaprto. V nasprotnem primeru je treba pri nakupu v vlaku plačati dodatek v višini 5 evrov. Na vlaku je nakup vozovnice mogoč le z gotovino ali VALÚ.

Nasveti: Priporočamo, da za nakup vozovnice na vlaku pripravite znesek v višini vozovnice. V primeru, da pri nakupu z gotovino prodajno osebje nima možnosti za vračilo gotovine, vam izda Potrdilo za nevrnjen denar, ki ga lahko zamenjate za gotovino na potniški blagajni na železniški postaji.

Vozovnice Slovenskih železnic za dnevna potovanja po Sloveniji lahko kupite tudi preko spleta oziroma mobilne aplikacije Grem z vlakom. Mobilno aplikacijo Grem z vlakom prenesite iz spletne trgovine Google Play, App Store in Huawei AppGallery.

Kakšna je cena prevoza kolesa?

Doplačilo za kolo znaša 1,50 evra, za električno kolo 3,00 evra in sicer ne glede na razdaljo.

Več informacij: potniski.sz.si/s-kolesom-na-vlak.

Ali je možno rezervirati mesto za kolo?

Na vlakih je prevoz spremljanih koles dovoljen, vendar je prostor zanje omejen. Število koles je odvisno od vrste ter zasedenosti vlaka. Vnaprejšnja rezervacija žal ni mogoča.

Vlakospremno osebje lahko odkloni prevoz kolesa, če je koles preveč, če bi to oviralo druge potnike v vlaku ali če bi se s prevozom lahko umazali ali poškodovali sedeži oziroma povzročila druga škoda.

Kam na vlaku umestiti kolo?

Kolo namestite v vlak sami na za to namenjena mesta (odvisno od vrste vlaka, ali na obešala na steni vlaka ali v za to namenjen prostor na tleh vlaka) oz. po navodilih vlakospremnega osebja, tako da ne ovira ali moti drugih potnikov v vlaku in da ne poškoduje vlaka oz. vagona ali umaže sedežev za potnike.

Vir: Slovenske železnice

S kolesom na vlak | Pogosta vprašanja in odgovori