Preskoči na glavno vsebino
Drava Bike
Novica

Dan slovenskega športa

Slovenci smo športni narod. To ne potrjujejo le številni uspehi naših vrhunskih športnikov, temveč predvsem polna šolska igrišča, zapolnjene gorske in hribovske koče ter polne športne dvorane in fitnes centri po celi državi.

Da je redna telesna dejavnost izjemnega pomena za zdravje, se Slovenci dobro zavedamo. Šport je v naši naravi in to je prepoznala tudi država, ki je 18. junija 2020 na pobudo #TeamSlovenia razglasila 23. september za Dan slovenskega športa.

Jutri je torej praznik vseh nas in vabimo vas, da ga preživite karseda aktivno. Zapeljite se po Dravski kolesarski poti, ki ponuja doživetje za vsakim zavojem.

V nedeljo, 24. septembra 2023, svetovno znani kolesar Primož Roglič skupaj z glavnim partnerjem Novo KBM organizira že drugo kolesarjenje za dober namen: ZLATI KROG S PRIMOŽEM ROGLIČEM.

Pričetek kolesarjenja bo na Trgu Leona Štuklja, pred Novo KBM, ker pa je kolesarstvo ekipni šport, bo celoten izkupiček od prijavnih donacij namenjen dobrodelnosti – sredstva bomo namenili Fundaciji Primoža Rogliča. Po končanem športnem delu sledi sprejem za vse sodelujoče na Trgu Leona Štuklja, kjer bomo ob hrani in pijači nadaljevali z dobrodelno dražbo.

Ob 12. uri je na mestni tržnici Ptuj načrtovana kratka postojanka kolesarske karavane. Primožu boste lahko od bližje pomahali, ga poprosili za avtogram in mu čestitali za vse uspehe in zmage, lahko pa ga spodbujate tudi z navijanjem ob trasi. Med čakanjem na šampiona in spremljajoče dobrodelne kolesarje, boste lahko s kolesarskim simulatorjem Simathlon na kolesu znamke Elan prekolesarili tudi Dravsko kolesarsko pot, se udeležili aktivnosti Centra za krepitev zdravja Ptuj in tekom dogodka uživali v pesmih, ki jih bo odpela mlada pevka Vokalne šole Arsana, Lana Levanič.

Kolesarjenje v dober namen bo izvedeno v vsakem vremenu. V primeru dežja v okrnjeni obliki brez spremljajočih aktivacij.

Dan slovenskega športa