Preskoči na glavno vsebino
Drava Bike
Novica

Drava Festival 2019

V letošnjem letu bo 4. Drava Festival potekal med 18. 5. in 14. 7. 2019. Tudi letos bo to konglomerat enotno promoviranih izobraževalno-naravovarstvenih ter rekreacijsko-turističnih dogodkov, ki jih organizirajo raznovrstna društva in druge organizacije na in ob reki Dravi.

Drava Festival želi reko Dravo in njene številne danosti približati lokalnim prebivalcem, dvigniti zavest o zdravem in kakovostnem življenjskem okolju, ki ga reka omogoča, ter o pomenu njegovega ohranjanja. Hkrati želi povezati tako posameznike kot ponudnike raznovrstnih storitev ali izdelkov ter s tem spodbuditi sodelovanje za skupen trajnostni razvoj in promocijo območja reke Drave v Sloveniji. Festival koordinira Skupina za Dravo, v kateri sodelujejo RRA Koroška, Zavod za turizem Maribor - Pohorje, Medobčinski urad za varstvo okolja in ohranjanje narave Maribor, Zavod RS za varstvo narave - OE MB in Zavod Iskriva.

Letos bo potekal že 4. Drava Festival, trajal bo dva meseca, vendar z manj dogodki kot v preteklih letih. Člani Skupine za Dravo smo se odločili, da dajemo prednost kakovosti festivala in dogodkom, zato so letos v festival vključeni dogodki, ki so bolje razporejeni in so v celoti vezani na dogajanje ob ali na reki Dravi. Posledično bodo imeli obiskovalci lažjo možnost izbire, dogodki pa bodo bolje obiskani. Prav tako nas veseli, da letos v festival vstopajo tudi avstrijski partnerji. Drava Festival bo tako prvič potekal v treh državah ob reki Dravi. Želimo si, da bi festival v prihodnje še pridobival pomen na mednarodni ravni.

Drava Festival 2019