Preskoči na glavno vsebino
Drava Bike
Novica

Pešci in kolesarske poti

V lanskem letu smo v sodelovanju z Direkcijo RS za infrastrukturo za kolesarje zgradili dva najnovejša odseka na Dravski kolesarski poti, ki sta v trenutku postala pravi hit. Novi povezavi, med Muto in Vodnim parkom Radlje ob Dravi ter med Bistrico ob Dravi in Limbušem, sta izjemno priljubljeni med kolesarji na Dravski kolesarski poti.

Vedno več pa dobivamo tudi vprašanj o uporabi kolesarskih poti v druge namene, zato vam v nadaljevanju podajamo nekaj ključnih informacij, kako je souporaba kolesarskih poti opredeljena v zakonu.

  • V zakonu o pravilih cestnega prometa piše:
    Če na vozišču ali ob njem ni pasu za pešce, pešpoti ali pločnika, je pa kolesarska pot ali steza, smejo hoditi pešci po kolesarski poti ali stezi, vendar tako, da ne ovirajo kolesarjev in voznikov koles s pomožnim motorjem.

Torej, praviloma pešci lahko uporabljajo omenjene kolesarske poti na Dravski kolesarski poti, če so ob tem previdni in ne ovirajo kolesarjev. Vendar to, zaradi varnosti pešcev in kolesarjev, odsvetujemo.

Kot pešec, se zadržujte ob levem robu kolesarske poti in če se srečate s kolesarjem, se varno umaknite in počakajte da se odpelje mimo.

Če pa je zaradi varnosti kolesarska pot zaprta in so nameščeni tovrstni znaki, ki to nakazujejo, pa je prehod vsem uporabnikom prepovedan.

Želimo vam varno vožnjo in sprehode.

Ekipa Drava Bike

Pešci in kolesarske poti
Pešci in kolesarske poti
Pešci in kolesarske poti