Preskoči na glavno vsebino
Drava Bike
Fani & Rozi
Fani & Rozi
Fani & Rozi
Fani & Rozi
Fani & Rozi
Fani & Rozi

Fani & Rozi

Hiša zgodb in razgledov

Fani & Rozi izstopa z edinstveno lego na dravski promenadi v samem srcu srednjeveškega Maribora. Našim gostom se odpirajo izjemni razgledi na široko reko in njene mostove, renesančno utrdbo Sodni stolp, minoritski samostan in na orjaški hrast, ki je najstarejše drevo mestnega jedra.

Fani&Rozi je tudi družinska zgodba, polna usedlin časa. Med Dravo in Sodnim stolpom naša družina prebiva že štiri generacije, vse od leta 1925. Prababica Fani je bila pred 2. svetovno vojno znana kot »splavarska mamica«. Za dravske flosarje je imela ob Sodnem stolpu trgovinico z mešanim blagom, v kateri so se lahko oskrbovali na svoji dolgi plovbi proti Donavi. Babica Rozi je z odlično domačo kuhinjo in s svojim širokim srcem zmeraj rada pogostila vsakega gosta, zato jo v gostoljubju želimo posnemati. V hiši je odraščal tudi znani slovenski pesnik Andrej Brvar, čigar delo sta zaznamovala prav Drava in Lent.

Nastanitev z zajtrkom

V Fani & Rozi vam ponujamo udobno nastanitev z zajtrkom. V naših prenovljenih in sodobno opremljenih sobah sprejemamo goste od julija 2020. Dodano vrednost predstavljajo izbrani avtentični elementi iz družinske dediščine, povezani s splavarsko, trgovsko in literarno tradicijo Lenta. Sobe nudijo romantičen razgled na reko Dravo z njenimi mostovi in rečnimi pticami ter na mogočno renesančno bastijo Sodni stolp.

Naši zajtrki so pripravljeni iz svežih ekoloških pridelkov lokalnih dobaviteljev. Parkiranje je možno v garažni hiši pod mestno tržnico 50 metrov vstran in je plačljivo.

Za kolesarje

V Fani & Rozi smo trajnostno usmerjeni, zato ste pri nas dobrodošli kolesarji vseh vrst. Dolgoprogaše, ki prihajate po Dravski kolesarski poti, vabimo, da pri nas ustavite pedala. Pri Mariboru se reka Drava izvije iz razgibane Dravske doline in postane ravninska reka. Ker so vam vrata v Panonijo odprta, se lahko v našem lepem mestu nekoliko bolj sprostite in ga doživite z vsemi čuti.

Našim kolesarskim gostom ob nočitvi ponujamo 6 varovanih mest za kolesa, možnost pranja in sušenja kolesarskih oblačil, bližino kolesarskega servisa in ponudbo izotoničnih napitkov ter prigrizkov v naši kavarnici. Nudimo tudi informacije, če želite s kolesi raziskati čudovito in pestro mariborsko okolico.

Prijazno dobrodošli pri nas!

Pristan 6-8, Maribor
+386 (0)40 387 478
Rezerviraj