Preskoči na glavno vsebino
Drava Bike
Kovačija pri Kovaču
Kovačija pri Kovaču
Kovačija pri Kovaču
Kovačija pri Kovaču

Kovačija pri Kovaču

Družinska tradicija obnovljene več kot 200 let stare Kovačije pri Kovaču, ki je tudi kulturna dediščina kraja, piše svojo zgodbo tako, da vsak obiskovalec začuti delček sebe v njej. Tukaj se prepleta preteklost s prihodnostjo. To lahko gostje doživijo tako, da prespijo v kovačevi sobi, se spočijejo ob poslušanju ptičkov pod mogočno staro lipo, se okopajo v potoku Velka in si pod večer prižgejo kovaški ogenj.

Prepustijo pa se lahko tudi kovaški kulinariki, popijejo odličen kozarec kovaškega piva ali vina ter si tudi sami izdelajo svoj spominek, ki ga odnesejo s seboj domov.

Otroci lahko ob igri kovaški skriti zaklad spoznajo kovaško obrt, pripomočke ter drevesa in zelišča, ki jih najdejo na travniku ob kovačiji. Skupaj z nami spoznajo naše številne zanimive živali (ježke, polhe, ovčke, kokoši, psička, mucka, zajčke, pujska) in jih tudi nahranijo. Zunaj se razprostira velik travnik, kjer se lahko igrajo igre na prostem in po želji tudi namizni tenis.

V neposredni bližini Kovačije pa vas sprejmeta naša Trgovina in gostilna Uran (recepcija), v katerih se prav tako preko štirih generacij prepleta stoletna tradicija. V trgovini se lahko oskrbite z vsem, kar potrebujete, v baru pa se odžejate. Če ta lepi del Pohorja raziskujete z električnim kolesom, si lahko v naši gostilni tega tudi napolnite.

Janževski vrh 75, Podvelka
+386 (0)51 354 880
+386 (0)51 635 171