Preskoči na glavno vsebino
Drava Bike
Novica

Drava Bike v Dubaju!

Vse od začetka oktobra 2021 do konca marca 2022 se v Dubaju odvija največja svetovna razstava EXPO DUBAJ 2020, kjer smo nedavno premierno predstavili tudi nov video veličastne reke Drave in Dravske kolesarske poti - Drava Bike.

Expo 2020 se odvija na površini, ki je primerljiva z velikostjo Velenja. Predstavlja se kar 192 držav. Pričakujejo okrog 28 milijonov obiskovalcev. Svoj paviljon ima tudi Slovenija. Expo naj bi sicer potekal prejšnje leto, vendar je bil zaradi koronavirusa prestavljen.

Expo Dubaj nagovarja tri ključne teme, v okviru katerih se predstavljajo posamezne države: mobilnost, trajnost in priložnosti. Slovenski paviljon spada v temo trajnost, ki s svojo trajnostno zasnovo – zelena fasada, lesena streha, bazen z vodo – sporoča zgodbo o zeleni, pametni in trajnostno usmerjeni deželi v srcu Evrope. Slovenija se tako predstavlja kot zelena turistična destinacija, bogata z vodnimi viri. V ospredju Expa so tehnološki dosežki, še posebej tisti, ki nas opozarjajo na okoljske izzive človeštva.

V okviru nedavnega obiska mariborske delegacije na EXPO Dubaj, ki smo se je udeležili tudi predstavniki RRA Podravje - Maribor, so se odvila srečanja s predstavniki različnih držav in podjetij z namenom predstavitve možnosti in priložnosti za mednarodne investitorje, obenem pa smo se širšemu svetu predstavili kot privlačna in zelena turistična destinacija.

Ob predstavitvi investicijskih priložnosti mesta Maribor in regije je RRA Podravje - Maribor v sklopu aktivnosti, ki jih izvaja za Partnerstvo za Pohorje in Partnerstvo za Dravsko kolesarsko pot, z videom in novimi zloženkami predstavila tudi dva turistično pomembna območja, Pohorje in Dravo z Dravsko kolesarsko potjo.

Veličastna reka Drava

Skozi edinstven video je bila predstavljena veličastna reka Drava z Dravsko kolesarsko potjo – Drava Bike, ki velja po naravnih lepotah in kulturni raznolikosti za eno izmed najlepših kolesarskih poti v Evropi in ponuja raznolika doživetja za vsakim zavojem. V videu so na ogled letalski posnetki čudovite in mogočne reke Drave, naše najbolj vodnate reke na slovenskem.

Video, s katerim smo se predstavili v Dubaju, si lahko ogledate tukaj.

Zloženka je na ogled tukaj. Dodajamo tudi nekaj foto utrinkov iz EXPO Dubaj.

Drava Bike v Dubaju!
Drava Bike v Dubaju!
Drava Bike v Dubaju!
Drava Bike v Dubaju!
Drava Bike v Dubaju!
Drava Bike v Dubaju!