Preskoči na glavno vsebino
Drava Bike
News

Na kolesarski spektakel leta v Mariboru po Dravski kolesarski poti

Zakaj se ne bi na kolesarski spektakel leta v Mariboru odpeljali kar s kolesom in to po Dravski kolesarski poti!

27. in 28. aprila bo Maribor prizorišče največjih in najprestižnejših tekmovanj v svetu gorskega kolesarstva. Maribor bo gostil otvoritvena tekmovanja serije svetovnega pokala Mercedes Benz UCI Moutain Bike World Cup 2019.

Organizacija takšne prireditve, ki dnevno privabi do 10 tisoč obiskovalcev, udeleži pa se je okoli 700 tekmovalcev s člani svojih ekip, so sanje vsakega evropskega in svetovnega gorsko kolesarskega centra. Mariborskemu je to uspelo – po točno dvajsetih letih od prvega tekmovanja najvišjega ranga na pohorskih strminah, se karavana vrača domov!

Formula ena gorskega kolesarjenja, Mercedes-Benz UCI Mountain Bike World Cup 2019, se vrača na prizorišče, kjer so se tekmovanja v gorskem kolesarstvu odvijala že od leta 1998, zadnje tekmovanje za svetovni pokal pa je bilo organizirano v sezoni 2010. V sezoni 1999 je Mariborsko Pohorje prvič gostilo tekmovanja najvišjega nivoja v gorskem kolesarstvu in si med udeleženci, novinarji in predstavniki svetovne kolesarske zveze UCI prislužilo naziv najboljšega na svetu tiste sezone.

Med najboljšimi tekmovalci so tudi Slovenci. Med njimi bodo številne oči zagotovo uprte v Moniko Hrastnik, lansko evropsko prvakinjo, ki trenutno na svetovni lestvici najboljših gorskih kolesarjev v ženski konkurenci zaseda izvrstno peto mesto. Pohorje je zanjo domač teren, zato so tudi pričakovanja glede uvrstitve visoka.

Vstopnice za ogled treninga, kvalifikacij in tekme za svetovni pokal so že v prodaji na spletni strani www.eventim.si.

PRIPOROČAMO, da se pod Pohorje pripeljete s kolesom. Hop, na kolo, po Dravski kolesarski poti do Maribora in nato pod Pohorje.

Več informacij o dogodku na www.worldcup.si.

Na kolesarski spektakel leta v Mariboru po Dravski kolesarski poti