Preskoči na glavno vsebino
Drava Bike
Novica

Velikonočni prazniki ob reki Dravi

Bi se radi za nekaj dni umaknili od vsakdanjih obveznosti in mestnega vrveža? Doživite nekaj novega, drugačnega. Sonček kliče k izletom na kolesu.

Vabljeni, da se zapeljete po Dravski kolesarski poti, ki ponuja doživetje za vsakim zavojem.

Nezahtevni odseki na Dravski kolesarski poti, ki so primerni za starejše in naše najmlajše, nudijo vrsto doživetij, primernih za vso družino.

Odpravite se na ogled muzejev, dvorcev in gradov, sprehodite se po učnih poteh, ...

Spoznajte zgodovino splavarjenja na Dravi, odkrijte skrite kotičke Drave s kajaki in supom ali pa raziščite krajinske parke in v njih živeče živali.


Velikonočne delavnice

Vabljeni, da se z vašimi najmlajšimi udeležite velikonočnih ustvarjalnih delavnic:

  • MIKLAVŽ NA DRAVSKEM POLJU

Izdelovanje velikonočnih pisanic v različnih tehnikah in materialih (četrtek, 6. 4. 2023 ob 16. uri v Miklavžu na Dravskem polju (Kidričeva cesta 9). Delavnica za otroke – izdelovanje pisanic v različnih tehnikah in materialih. Vstop je prost.

Namig za izlet: Za izhodišče vzemite Maribor in se zapeljete po 3. etapi Dravske kolesarske poti do Miklavža na Dravskem polju, kjer se udeležite velikonočne delavnice. Predlagamo, da obiščete Miklavške ribnike, kjer se lahko odpočijete na počivališču Drava Bike.

  • PTUJ

Velikonočne igre v Ljudskem vrtu (četrtek, 6. 4. 2023, 16.30-18.00, Župančičeva ulica 10, 2250 Ptuj). Obvezne so predhodne prijave. Dogodek organizira Društvo Steza - 040 283 585.

Namig za izlet: Kot izhodišče lahko vzamete Maribor in se zapeljete po 3. etapi Dravske kolesarske pot ali Ormož in se zapeljete po 4. etapi Dravske kolesarske poti. Ob obisku najstarejšega slovenskega mesta predlagamo, da obiščete Ptujski grad. Vabimo vas, da se okrepčate pri katerem izmed naših ponudnikov: Restavracija Pomaranča, Gostilna Ribič, MuziKafe, Ranca Ptuj, ...

  • LOVRENC NA POHORJU

Velikonočna ustvarjalna delavnica za otroke (petek, 7. 4. 2023, ob 17. uri, Dom krajanov Činžat, Lovrenc na Pohorju).

Velikonočno obarvan brunch v Grand Hotelu Primus

  • Nedelja, 16. 4. 2023 ob 12. uri.
  • Tradicionalni nedeljski brunch bo tokrat velikonočno obarvan.
  • Brunch je odlična priložnost za druženje z najdražjimi ob glasbi in ob naboru številnih dobrot, pripravljenih pod okriljem kuharskega chefa Roberta Žibrata.
  • Rezervacije omizja na 02 7494 506 ali hotel.primus@terme-ptuj.si.


Preverite vso ostalo ponudbo in etape Dravske kolesarske poti.

Velikonočni prazniki ob reki Dravi
Velikonočni prazniki ob reki Dravi
Velikonočni prazniki ob reki Dravi
Velikonočni prazniki ob reki Dravi