Preskoči na glavno vsebino
Drava Bike

Novice in opozorila

Novica

Nasveti za kolesarjenje v hladnejšem vremenu

Tukaj je hladnejši del leta, kar ne pomeni, da moramo kolesa pospraviti do pomladi. Za kolesarje, ki se tudi jeseni in pozimi radi podajo na Dravsko kolesarsko pot imamo nekaj nasvetov, da bo vožnja kar se da udobna in varna.

Novica

Krompirjeve počitnice in jesen na Dravski kolesarski poti

Bi se radi za nekaj dni umaknili od vsakdanjih obveznosti in mestnega vrveža? Doživite nekaj novega, drugačnega. Vabljeni, da se zapeljete po Dravski kolesarski poti, ki ponuja doživetje za vsakim zavojem.

Novica

Primož Roglič v nedeljo tudi na Dravski kolesarski poti

V nedeljo, 9. oktobra, bomo skupaj z olimpijskim prvakom, Primožem Rogličem, zavrteli pedala in se iz Maribora zapeljali do Ptuja in nazaj na dobrodelnem dogodku Zlati krog s Primožen Rogličem

Novica

Drava Bike na 'Nacionalni kolesarski konferenci' v Kranju

Direktorat za trajnostno mobilnost in prometno politiko pri Ministrstvu za infrastrukturo je, v sodelovanju z Mestno občino Kranj, pripravila Nacionalno kolesarsko konferenco, ki je potekala 28. in 29. septembra 2022 v Kranju, kjer je sodelovala tudi Regionalna razvojna agencija za Podravje - Maribor in sicer s predstavitvijo Dravske kolesarske poti.

Novica

ETM | Kolesarjenje Maribor - Ptuj - Ormož

V nedeljo, 18. 9. bomo zavrteli pedala iz Maribora proti Ormožu! Kolesarjenje je del programa v času Evropskega tedna mobilnosti s temo ''Trajnostno povezani'', ki ga Regionalna razvojna agencija za Podravje - Maribor pripravlja v okviru projekta ReMOBIL.

Novica

Mariborski turistični forum 2022

V četrtek, 8. septembra 2022 je Zavod za turizem Maribor v Kongresnem centru Habakuk organiziral prvi Mariborski turistični forum, ki se ga je udeležilo več kot 150 deležnikov mariborskega turizma.

Novica

Drava Bike na največjem mednarodnem sejmu v Dusseldorfu!

V Düsseldorfu od petka, 26. avgusta, do nedelje, 4. septembra, poteka sejem Caravan Salon, kjer se na stojnici Slovenija Outdoor predstavlja tudi Drava Bike in Pohorje Slovenija. Sejem Caravan Salon v Düsseldorf je s 736 razstavljavci iz 34 držav v 17 ih dvoranah največji v svoji zgodovini in pričakuje do 200.000 obiskovalcev.

Novica

Obvoz zaradi izgradnje Ruškega mostu / Detour due to the construction of the Ruše Bridge

Zaradi izgradnje mostu v Rušah je Dravska kolesarska pot speljana od HE Fala do Ruš po državni cesti.
Na 2. etapi: Radlje ob Dravi – Maribor, takoj ko se pripeljemo iz Činžata, kjer pod zavije proti HE Fala, je Dravska kolesarska pot začasno speljana desno po državni cesti do Ruš.
V Rušah nas obvoz pelje levo proti železniški progi in zatem do Športnega parka Ruše, kjer ponovno pridemo do počivališča Drava Bike v Rušah in pot nadaljujemo po kolesarski avtocesti do Limbuša.

Novica Gradnja

Izgradnja Dravske kolesarske poti v Muti

Direkcija RS za infrastrukturo zaključuje izgradnjo Dravske kolesarske poti na odseku med Tušem in Industrijsko cono Muta v Občini Muta v dolžini 1 km, ki je bil delno financiran tudi iz EU sredstev.

Novica

S kolesom na vlak in hop na Dravsko kolesarsko pot!

Naj vam kolesarsko odkrivanje po Dravski kolesarski poti olajša vlak!

V poletnem času od Maribora do Dravograda in obratno, je od ponedeljka do sobote možno na vlak iti s kolesom.
Na koroški progi, od ponedeljka do petka, vozi vlak v smeri Dravograda 4x na dan, v smeri Maribora pa 6x na dan. Ob sobotah lahko poletni vlak ulovimo 2x dnevno.

Novica

20 let Dravske kolesarske poti

26. junija 2002, je bil v Lienzu podpisan dokument – EU-Projekt ''Drauradweg'' / Dravska kolesarska pot.
Podpisniki so bili enotni v prizadevanjih, da se obsežno omrežje kolesarskih poti v deželah obravnava, zgradi in propagira kot celota. Predstavniki dežel Štajerske, Slovenije, Furlanije - Julijske Krajine, Koroške, Vzhodne Tirolske, Južne Tirolske in Belluna, so tistega dne naredili prvi korak. Dogovorili so se o izgradnji Dravske kolesarske poti - od izvira Drave na Toblaškem polju / Dobbiaco do Maribora in naprej do Hrvaške, do sotočja reke Drave in Mure. Poteka naj neprekinjeno ter naj bo vzorno zgrajena in opremljena.

Novica

Dravsko kolesarsko pot predstavili novinarju Lonely Planeta

V teh dneh se v Sloveniji mudi novinar in pisec priljubljenih vodnikov Lonely Planet. Z željo, da mu predstavimo tudi del ponudbe na SV delu Slovenije, je obiskal Dravsko kolesarsko pot, kjer smo mu predstavili doživetja in ponudbo, ki jih nudi Drava Bike ter obenem predstavili Maribor, mesto najstarejše trte na svetu ter Ptuj, najstarejše slovensko mesto.

Novica

Drava Festival – Dogodki ob in na Dravi

Reka Drava, ki je vir življenja, je igrala pomembno vlogo pri razvoju številnih krajev Dravske doline in Dravskega polja. Med vsemi štajerskimi rekami ima Drava najdaljšo plovno tradicijo, saj zgodovina dravskega splavarstva sega več, kot 500 let v preteklost. Vsako leto potekajo na reki in ob njej številne dejavnosti med njimi tudi dogodki s katerimi se ohranja tradicija splavarjenja in čolnarjenja.

Novica

Poletni sobotni kolesarski vlak na koroški progi

Šesto leto zapored bo v času šolskih počitnic po koroški progi med Mariborom in Pliberkom vozil sobotni kolesarski vlak. Z vožnjami prične v soboto 11. 6 in vozi vsako soboto do 27. 8. 2022, ter za praznik 15. 8. 2022.

Novica

Drava Bike na Argus Bike festivalu 2022

Pretekli vikend, 𝟐. 𝐢𝐧 𝟑. 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐚 𝟐𝟎𝟐𝟐, je po dvoletnem premoru pred 𝐌𝐞𝐬𝐭𝐧𝐨 𝐡𝐢𝐬̌𝐨 (𝐑𝐚𝐭𝐡𝐚𝐮𝐬) potekal 𝐀𝐫𝐠𝐮𝐬 𝐁𝐢𝐤𝐞 𝐅𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥! V sklopu Slovenia Outdoor smo predstavljali 𝐃𝐫𝐚𝐯𝐬𝐤𝐨 𝐤𝐨𝐥𝐞𝐬𝐚𝐫𝐬𝐤𝐨 𝐩𝐨𝐭 - 𝐃𝐫𝐚𝐯𝐚 𝐁𝐢𝐤𝐞. Ob tem smo predstavili tudi Pohorje.

1 2 3 4 5 6 7