Preskoči na glavno vsebino
Drava Bike

Novice in opozorila

Novica

Pomemben dogodek za občino Cirkulane, območje ob reki Dravi in celotno Štajersko

Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko je na Gradu Borl z županjo Občine Cirkulane Antonijo Žumbar in v.d. direktorice javnega zavoda Belana Moniko Klinc podpisala pogodbo, s katero je Ministrstvo za kulturo grad Borl predalo v upravljanje javnemu zavodu Belana, ki ga je ustanovila Občina Cirkulane. Obnova gradu Borl je potekala v okviru projekta »Interpretacijsko – informacijski center območja NATURA 2000 – Grad Borl«. Prenova se je izvajala v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020. Grad Borl bo za obiskovalce odprt 20. aprila 2024, ko bodo na gradu pripravili tudi dan odprtih vrat.

Novica

Svetovni dan voda 2024: Voda za mir

Vsako leto na svetovni dan voda poteka ozaveščanje in spodbujanje k ukrepanju v boju proti vodni in higienski krizi. Obeležujemo ga 22. marca pod okriljem Združenih narodov. Letošnja kampanja ob svetovnem dnevu voda nosi geslo »Voda za mir«.

Novica

Mednarodni dan gozdov 2024

Mednarodni dan gozdov, ki ga 21. marca vsako leto obeležujemo na pobudo Organizacije Združenih narodov za kmetijstvo in prehrano (FAO), bo v letu 2024 potekal pod geslom: »Gozdovi in inovacije«.

Novica

Sobotni kolesarski vlak na koroški progi

Osmo leto zapored bo v času šolskih počitnic po koroški progi med Mariborom in Pliberkom vozil sobotni kolesarski vlak. Z vožnjami prične v soboto 15. 6. in vozi vsako soboto do 24. 8. 2024, ter za praznike 27. 4., 1. 5., 2. 5., 25. 6. in 15. 8. 2024.

Novica

Dravska kolesarska pot - reportaža

Kolesarska pot ob reki Dravi poteka skozi štiri države, Danijel jo je v družbi prekolesaril le en del in svojo pot zaključil v Mariboru. Vabljeni k ogledu reportaže!

Novica

Priročnik o Dravski kolesarski poti

V sodelovanju s časnikom Večer je leta 2020 nastal priročnik o Dravski kolesarski poti. Prijetno prebiranje vam želimo. Se vidimo na Dravski kolesarski poti!

Novica

Ohranimo Dravo za nas in prihodnje generacije

Limbuško nabrežje, 8. november 2023: Reka Drava je s svojim porečjem naravni biser tako za naravovarstvenike, ljubitelje narave kot bežne obiskovalce. Doprinos k varstvu okolja in narave ob in na reki Dravi ter njene poplavne varnosti so tudi aktivnosti projekta zaDravo.

Na današnji novinarski konferenci je župan Mestne občine Maribor, Aleksander Saša Arsenovič, uvodoma poudaril, »da je reka Drava več kot le tekoča voda; je simbol naše skupne prihodnosti. Njeno naravno okolje in biotska raznovrstnost sta dragocena zaklada, ki ju moramo skupaj ohraniti in varovati

Novica

Novost ob Dravski kolesarski poti | Interpretacija narave

Drava Natura 2000, reka za prihodnost – Izboljšanje stanja ohranjenosti vrst in habitatnih tipov rečnega in obrečnega pasu reke Drave je največji kohezijski projekt ohranjanja in izboljšanja biotske raznovrstni v Sloveniji. Dodana vrednost projekta je v zagotovitvi kakovostne interpretacije zgledno urejenih naravovarstvenih površin, s poudarkom na izobraževanju in ozaveščanju o rečnem in obrečnem ekosistemu, ohranjanju narave, kulturne dediščine in krajine, ki se bo navezovala na trajnostno mobilnost v podravski regiji.

Novica

OPOZORILO | Poplavljena območja ob reki Dravi

Vodnatost rek po Sloveniji je velika. Pretok Drave na meji z Avstrijo se zmanjšuje. V srednjem in spodnjem toku pa se še razliva. Odsvetujemo kolesarjenje na poplavnih območjih.

Novica

Nasveti za kolesarjenje v hladnejšem vremenu

Tukaj je hladnejši del leta, kar ne pomeni, da moramo kolesa pospraviti do pomladi. Za kolesarje, ki se tudi jeseni in pozimi radi podajo na Dravsko kolesarsko pot imamo nekaj nasvetov, da bo vožnja kar se da udobna in varna.

Novica

Popolna zapora | Dravograd - Trbonje

R3-702, Dravograd - Trbonje, pri Trbonjah, popolna zapora, poškodovano vozišče (ujma 2023).

Vir: Direkcija RS za infrastrukturo

Novica

Aktivno po Sloveniji - študijsko potovanje avstrijskih novinarjev

Jeseni se Slovenija preobrazi v slikovito igro barv ter tako ponuja impresivno kuliso, ki očara tako ljubitelje narave kot gurmane. V tej čarobni atmosferi je predstavništvo STO v Avstriji gostilo ekskluzivno novinarsko potovanje za izbrane avstrijske medije na temo aktivnega oddiha v Sloveniji. Študijsko potovanje se je začelo s kolesarjenjem po delu Dravske kolesarske poti - Drava Bike.

Novica

NOVO | Prevoznost Dravske kolesarske poti

Z vami delimo zadnje informacije glede prevoznosti Dravske kolesarske poti - Drava Bike. Svoje izkušnje je z nami delil Peter Pala iz Madžarske, ki je prejšnji teden kolesaril od Toblacha (I) do Legrada (HR). Želimo vam varno vožnjo. Srečno & previdno!

Novica

Svetovni dan živali

Svetovni dan varstva živali poteka 4. oktobra, ker na ta dan goduje sveti Frančišek Asiški, ki je zagovarjal odgovoren in ljubeč odnos do živali in okolja.

Novica

Svetovni dan turizma

Čestitke vsem, ki turizem živite in ga ustvarjate! Posebna zahvala gre vsem vam, ki z nami soustvarjate uspešno zgodbo Dravske kolesarske poti - Drava Bike. Turizem smo ljudje. Praznujmo skupaj!

1 2 3 4 5 6 7