Preskoči na glavno vsebino
Drava Bike

Novice in opozorila

Novica

18. maj | Mednarodni muzejski dan

18. maja muzeji po celem svetu praznujejo mednarodni muzejski dan. Mednarodni muzejski dan je obeležen s številnimi dogodki in dnevom odprtih vrat.

Novica

Zapora ceste Fala - HE Fala

Zaradi zemeljskega plazu, zaprta cesta Fala - HE Fala, od hišne številke Fala 40 naprej.

Novica

Drava Bike na Slovenski turistični borzi - SIW 2023

Med 9. in 11. majem se je v Portorožu odvijala 25. Slovenska turistična borza (Slovenian Incoming Workshop – SIW), največji poslovni dogodek slovenskega turizma, kjer se srečata ponudba in povpraševanje.

Novica

Razvojna konferenca o koroški železniški progi

V sredo, 19. 4. 2023 je na Koroškem potekala razvojna konferenca o koroški železniški progi. Železniška proga Maribor-Prevalje-Pliberk-Celovec predstavlja pomembno prometno povezavo md Koroško in Podravsko regijo, kot tudi med Republiko Slovenijo in Republiko Avstrijo.

Novica

Poletni sobotni kolesarski vlak na koroški progi

Sedmo leto zapored bo v času šolskih počitnic po koroški progi med Mariborom in Pliberkom vozil sobotni kolesarski vlak. Z vožnjami prične v soboto 10. 6 in vozi vsako soboto do 26. 8. 2023, ter za praznike 29. 4., 1. 5., 25. 6. in 15. 8. 2022.

Novica

Predstavitev dobre prakse - daljinske kolesarske poti

V destinaciji Kras in Brkini je 11. januarja 2023 potekala predstavitev dobrih praks – daljinske kolesarske poti, kjer je Regionalna razvojna agencija za Podravje - Maribor predstavljala uspešen projekt – Dravsko kolesarsko pot in krožne kolesarske poti na Pohorju.

Novica

Z Dravsko kolesarsko potjo se oživlja tudi dogajanje na naši Dravi

Reka Drava teče skozi 4 države (Italija, Avstrija, Slovenija, Hrvaška) in je v celoti dolga približno 710 km. Dravska kolesarska pot, ki poteka ob njej, se začne v neposredni bližini izvira reke Drave na toblaškem polju (Toblach) v Italiji. Nato se nadaljuje po avstrijski Koroški (Kärnten), Sloveniji in na koncu Hrvaški, kjer se trenutno konča v Legradu, ob sotočju Mure in Drave. Skupna dolžina označene poti tako znaša 510 km.

Novica

Podpora za nadaljnji razvoj Dravske kolesarske poti in vzpostavitev zavarovanega območja Drave državnega pomena ter celostna ureditev plovbe na Dravi

V Miklavžu na Dravskem polju je v četrtek, 9. marca 2023 potekala skupščina Partnerstva za Dravsko kolesarsko pot. Partnerstvo, ki ga podpira 21 občin, je potrdilo nadaljnje dveletno sodelovanje in koordiniranje Partnerstva za Dravsko kolesarsko pot na področju promocije, ki ga že 3. leto izvaja Sektor za turizem na Regionalni razvojni agenciji za Podravje - Maribor.

Novica

Počivališča Drava Bike v Radljah ob Dravi

Poznate počivališča Drava Bike?

Počivališča, katerih namen je sproščanje, počitek in uživanje v naravi, najdemo ob Dravski kolesarski poti od Dravograda do Središča ob Dravi. S kombinacijo lesa oz. desk želimo prikazati povezavo s splavarjenjem in splavi, ki so bili na Dravi v preteklosti glavni prepoznavni element.

Nekaj novih je postavljeni ob Dravski kolesarski poti v Radljah ob Dravi. Ste jih že opazili?

Novica

Podeljena priznanja natečaja: Moja dežela – Lepa in gostoljubna 2022

Na Dnevih slovenskega turizma v Laškem je Turistična zveza Slovenije podelila priznanja natečaja Moja dežela - lepa in gostoljubna 2022, vseslovenskega tekmovanja v urejenosti in gostoljubnosti, ki je letos potekalo pod sloganom, kjer je Zdravje doma.

Novica

Nasveti za kolesarjenje v hladnejšem vremenu

Tukaj je hladnejši del leta, kar ne pomeni, da moramo kolesa pospraviti do pomladi. Za kolesarje, ki se tudi jeseni in pozimi radi podajo na Dravsko kolesarsko pot imamo nekaj nasvetov, da bo vožnja kar se da udobna in varna.

Novica

Krompirjeve počitnice in jesen na Dravski kolesarski poti

Bi se radi za nekaj dni umaknili od vsakdanjih obveznosti in mestnega vrveža? Doživite nekaj novega, drugačnega. Vabljeni, da se zapeljete po Dravski kolesarski poti, ki ponuja doživetje za vsakim zavojem.

1 2 3 4 5 6 7 8 9